Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Miért nem kaptam áramütést?

Miért nem kaptam áramütést?

Figyelt kérdés
Van egy csupasz vezeték és haver kérdezte hogy ebbe nincs áram? Én ugy tudtam hogy nincs és nagy vagányan megnyaltan a végét hogy mutassam hogy nincs benne áram. Nagyon enyhe bizsergést érezten a nyelvemen és ennyi. Fi relé nem kapcsolt le és semmi más sem történt. Utána műszerrel rámértünk és 230 volt benne. Ez egy kaocsoló vezetékei voltak be lett kötve az is és a lámpa rendesen világított szóval tényleg volt benne.
2017. máj. 20. 23:21
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Talán mert a nullát volt szerencséd megnyalni...
2017. máj. 20. 23:29
 2/11 A kérdező kommentje:
A kapcsolóban egy fázis van meg egy lámpaszál. Én a fázist nyaltam meg ez holt biztos.
2017. máj. 20. 23:40
 3/11 anonim ***** válasza:
85%
Az áramjárta drót is olyan mint 1 jó nő, addig kell nyalni mig jól meg nem b6sz...
2017. máj. 20. 23:45
 4/11 kiitos ***** válasza:
100%

Azért vagy még életben , mert nem haladt át a testeden elég nagy áram.

Ha el vagy szigetelve a nullától-földeléstől-egyéb hálózathoz kapcsolt tárgyaktól , akkor a fázisvezető érintésekor nem folyik rajtad keresztül áram , nem záródik az áramkör.(Pl. madarak a távvezetéken)

Amúgy óriási butaság volt nyalogatni a drótot....

2017. máj. 21. 00:09
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Ha szigetelő talpú cipő, vagy papucs volt rajtad vagy bármi más ok miatt nem földelődtél le - amiatt nem rázott meg az áram.

Ugyanezt magasabb feszültségnél ne próbáld ki. Tehát egy vagon tetejére ne mássz fel, ha felette felsővezeték van!

2017. máj. 21. 00:47
 6/11 anonim ***** válasza:

Hogy nyelvvel ne érezd, ahhoz valóban szerencse kellett, azaz a körülmények összejátszása, gumitalpú cipő/papucs lakkozott parkettán, laminált izé, alatta műanyagfóliával, stb. Mindezek csontszárazon.

Bár váltakozóáramnál nemcsak vezetési áram van, ugye.

2017. máj. 21. 09:34
 7/11 anonim ***** válasza:

"Én ugy tudtam hogy nincs és nagy vagányan megnyaltan a végét "

Nincs olyan, hogy úgy tudtad.

Olyan vezetéket, ami feszültség alatt LEHET, minél kevesebb ideig érintsünk, és SOHA ne nyaldossuk.

2017. máj. 21. 09:43
 8/11 anonim ***** válasza:
Eléggé kamunak tűnik. 230V megfogva kb. annyira bizserget, mint 5V megnyalva. Ezek után 230V megnyalva...
2017. máj. 21. 16:36
 9/11 anonim ***** válasza:

Ha el volt szigetelve (mondjuk gumipapucsban állt gumiszőnyegen) akkor elképzelhető, hogy megússza egy csípéssel.

De az gyanús, hogy az FI-relé nem oldott le.

Vagy kamu az egész, vagy nem működik rendesen az FI-reléje.

2017. máj. 21. 21:54
 10/11 anonim ***** válasza:
A már érvénytelen szabvány a fázisceruzára max 1 mA-t határozott meg. Modern építésű, új házban, szőnyegpadlón, gumitalpú cipőben egyszerűen nem láttam jelzést. Egy mA alatt pedig a FI-relé jogosan nem old ki, még ha 10 mA-es, akkor se.
2017. máj. 21. 22:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!