Miért nem kaptam áramütést?
Azért vagy még életben , mert nem haladt át a testeden elég nagy áram.
Ha el vagy szigetelve a nullától-földeléstől-egyéb hálózathoz kapcsolt tárgyaktól , akkor a fázisvezető érintésekor nem folyik rajtad keresztül áram , nem záródik az áramkör.(Pl. madarak a távvezetéken)
Amúgy óriási butaság volt nyalogatni a drótot....
Ha szigetelő talpú cipő, vagy papucs volt rajtad vagy bármi más ok miatt nem földelődtél le - amiatt nem rázott meg az áram.
Ugyanezt magasabb feszültségnél ne próbáld ki. Tehát egy vagon tetejére ne mássz fel, ha felette felsővezeték van!
Hogy nyelvvel ne érezd, ahhoz valóban szerencse kellett, azaz a körülmények összejátszása, gumitalpú cipő/papucs lakkozott parkettán, laminált izé, alatta műanyagfóliával, stb. Mindezek csontszárazon.
Bár váltakozóáramnál nemcsak vezetési áram van, ugye.
"Én ugy tudtam hogy nincs és nagy vagányan megnyaltan a végét "
Nincs olyan, hogy úgy tudtad.
Olyan vezetéket, ami feszültség alatt LEHET, minél kevesebb ideig érintsünk, és SOHA ne nyaldossuk.
Ha el volt szigetelve (mondjuk gumipapucsban állt gumiszőnyegen) akkor elképzelhető, hogy megússza egy csípéssel.
De az gyanús, hogy az FI-relé nem oldott le.
Vagy kamu az egész, vagy nem működik rendesen az FI-reléje.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!