A kristálycukorral mi történik, ha felhevítjük gázon?
Figyelt kérdés
Eléri az olvadáspontot? De miért lesz barna, más állagú és más ízű?2017. ápr. 16. 16:19
1/8 anonim válasza:
Tegyél bele diót,mandulát,öntsd ki egy lapos,zsírozott edénybe.Ha megdermedt,ráütsz kalapáccsal,apró darabokra töröd,nagyon finom égetett cukorka....
2/8 anonim válasza:
Nem, hanem elkezd bomlani, karamellizálódik.
3/8 anonim válasza:
Ég. Tudod, mint általában a legtöbb szerves anyag, mondjuk a fa vagy a bőr, ha felhevíted, akkor barna lesz, más állagú és más ízű. :D
4/8 anonim válasza:
Mert elmegy belőle a víz és a szén marad vissza, ezért lesz barna/fekete.
5/8 A kérdező kommentje:
Tehát víz válik ki belőle? Van ehhez egyenlet?
2017. ápr. 16. 20:08
6/8 EagleHUN válasza:
Először olvad, közben karamellizálódni kezd, és ha nem veszed le a hőforrástól elszenesedik, vagy akár meg is gyulladhat!
7/8 anonim válasza:
A legáltalánosabb az a glükózzal van, amit érdemes tudni:
C6H12O6 + 6 O2 = 6 CO2 + 6 H2O
8/8 Wadmalac válasza:
Előbb olvad, az égés odébb van.
Próbáld ki kockacukorral, meg tudod olvasztani lánggal, de nem gyullad be.
Hacsak nem viszel fel rá némi lítiumot valahogyan. Pl. bekened cigarettahamuval. A lítium a cukor égésének katalizátora, az olvadáspont alá csökkenti a gyulladási hőmérsékletet. Ha cigihamut dörzsölsz a kockacukorra, meg tudod gyújtani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!