Nádcukor vagy kristálycukorral sütött sütemények, melyikből kell többet rakni a süteménybe?
Figyelt kérdés
A hétvégén süteményt sütök, de majd nem kristály cukorból akarom elkészíteni hanem nádcukorbol. Ugyan annyit rakjak bele mint ha kristály cukorból csinálnám, vagy mennyivel szorozzal osszam a mennyiségét?2016. okt. 20. 18:40
2/2 lencsefőzelék válasza:
Teljesen mindegy, hogy nádcukor vagy "sima" kristálycukor, ugyanolyan káros mindkettő (csak az egyiket cukornádból, a másikat cukorrépából állítják elő).
A cukor definíciója: Finomított szacharóz (C12H22O11*), amelyet a cukornád illetve a cukorrépa nedvéből a növény 90 %-át alapvetően alkotó rostanyagok és fehérjék teljes kivonása után bonyolult vegyi eljárással állítanak elő.
* A számok alsó indexben vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!