Szeretnék elrakni alma süteménybe való tölteléket. Hogyan tudnék elrakni?
Találtam egy receptet csak nem biztos hogy jó lenne:
-6 csésze darabolt,pucolt alma ( magháza kivágva)
-1 ek. fahéj
-4 csésze víz
-5 csésze cukor
-1 ek. citromlé
-1 és ½ ek.kukorica keményítő
A feldarabolt almát megmossuk és citromleves vízbe rakjuk. A kukorica keményítőt a fahéjjat a cukorral a vízzel a cukrozatlan almalével felforraljuk. Az almát vízben blansírozzuk 10 percig. A tisztára mostott üvegeket sütőbe rakjuk és 20 percig steriziláljuk. A tetőket forraljuk tiszta vízben. A sterilizált üvegekbe belerakjuk a forró almát és a "levet". Rárakjuk a tetejét és egy fazékban 12 órán át dunsztoljuk. Elzárjuk a gázt és a fazékban hagyjuk kihűlni. Ha kihült mehet a polcra és a sütiben.
Szerintetek jó lenne? :)
Szia!
Az én anyósom nagy lyukú reszelőn lereszeli a meghámozott almát, és lekvárszerűen teszi el. Nem olyan krémes az eredmény, mint egy szokásos lekvár, és nem is cukrozza annyira meg. A pontos receptet sajnos nem ismerem. Reszelt alma helyett szoktam a süteményekbe rakni, a cukrot pedig kihagyom a töltelékből vagy kevesebbet teszek bele.
A recepttel egy gond van, a keményítő!!!! Attól szerintem megromolhat. Simán elhagyhatod, és majd felhasználáskor sűrítsd vele, már ha szükséges.
A tartósítás lényege, hogy az legalább 30 percig legyen főzve, és az üvegek, kupakok sterilizálva legyenek.
Az általad leírt módszer szerintem megfelelő, a keményítőt hagynám csak ki belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!