Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Szeretnék elrakni alma sütemén...

Szeretnék elrakni alma süteménybe való tölteléket. Hogyan tudnék elrakni?

Figyelt kérdés

Találtam egy receptet csak nem biztos hogy jó lenne:

-6 csésze darabolt,pucolt alma ( magháza kivágva)

-1 ek. fahéj

-4 csésze víz

-5 csésze cukor

-1 ek. citromlé

-1 és ½ ek.kukorica keményítő



A feldarabolt almát megmossuk és citromleves vízbe rakjuk. A kukorica keményítőt a fahéjjat a cukorral a vízzel a cukrozatlan almalével felforraljuk. Az almát vízben blansírozzuk 10 percig. A tisztára mostott üvegeket sütőbe rakjuk és 20 percig steriziláljuk. A tetőket forraljuk tiszta vízben. A sterilizált üvegekbe belerakjuk a forró almát és a "levet". Rárakjuk a tetejét és egy fazékban 12 órán át dunsztoljuk. Elzárjuk a gázt és a fazékban hagyjuk kihűlni. Ha kihült mehet a polcra és a sütiben.



Szerintetek jó lenne? :)



2015. szept. 28. 21:45
 1/4 anonim ***** válasza:

Szia!


Az én anyósom nagy lyukú reszelőn lereszeli a meghámozott almát, és lekvárszerűen teszi el. Nem olyan krémes az eredmény, mint egy szokásos lekvár, és nem is cukrozza annyira meg. A pontos receptet sajnos nem ismerem. Reszelt alma helyett szoktam a süteményekbe rakni, a cukrot pedig kihagyom a töltelékből vagy kevesebbet teszek bele.

2015. szept. 28. 22:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:

A recepttel egy gond van, a keményítő!!!! Attól szerintem megromolhat. Simán elhagyhatod, és majd felhasználáskor sűrítsd vele, már ha szükséges.

A tartósítás lényege, hogy az legalább 30 percig legyen főzve, és az üvegek, kupakok sterilizálva legyenek.

Az általad leírt módszer szerintem megfelelő, a keményítőt hagynám csak ki belőle.

2015. szept. 29. 10:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
Fagyasztani nem szeretnéd ? Ha van fagyasztó kapacításod a legegyszerűbb módszer. kiengedve azzal ízesíted, sűríted, amivel szeretnéd friss állapotában.Lereszelve bezacskózod és kész.
2015. szept. 29. 10:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 A kérdező kommentje:
Ez egy amerikai recept és szerintem nem lesz baja a keményítőtől mert az a recept is azt írta. Ők kukoricakeményítővel szokták és én is azzal csináltam.
2015. szept. 30. 16:22

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!