Normális, ha az egyik szememmel színesebben látom a vilagot? Miért van ez?
Szerintem menj el szemészetre.
Ez több szembetegségnek is lehet tünete. Némelyik veszélytelen, de némelyik kezeletlenül vaksághoz is vezethet.
Nekem akkor volt ilyen pár percig, amikor napoztam és az egyik szemembe sokáig sütött a Nap.
Ha ez tartósan fennáll nálad, akkor én is egy szemészet felkeresését javaslom.
Megnéztem tükörben fényben, ugyanakkorak a pupilláim. Nem mindig van így, most pl egyáltalán nem erzekelem, csak néha, ha konkrétan megfigyeltem.
Szemeszetre az iskola miatt rendszeresen jártam, azt mondták hogy az egyik kicsit gyengébb ( érzem is ) de h nem vészes és nem kell szemüveg. Viszont egyszer már mentem oda olyan problémával, hogy a fényes dolgokra van hogy enyhe kettős latasom van. Pl ha a sötétben vagy egy jelzőlámpa akkor az erős fény mellett egy kisebb gyenge fény elcsúszik mellette. Azt mondták, hogy ez azért van mert száraz a szemem, meg hogy valamilyen szemcseppel lehet rajta változtatni, de önmagában nem fog elmulni, viszont nem veszélyes. Esetleg ehez lehet valami köze ? Mondjuk azért benne lehet a pakliban, mert a rokonságban van csökkent látó, bár azt hallom, hogy ők azért jutottak idaid mert sosem mentek el szemeszetre
Szemszárazság is okozhat kisit napszemüveges látást.
De tényleg érdemes lenne elmenni most is megvizsgáltatni a szemed. Persze elmondva a tünetet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!