Mi lehet ez? Ha furán fókuszálok a szememmel, akkor egy fura átlátszó valami jelenik meg a szemem előtt.
A kérdés már kiskoromban megfogalmazódott bennem, ugyanis amikor mentünk valahova kocsival és az ablakból néztem az aszfaltot, vagy éppen az eget, és az üvegen túl, de a táj közé fókuszáltam a szememmel (igazából nem nagyon tudom leírni, hogy mikor jelenik meg, de a lényeg az hogy főleg amikor ablakokon keresztül nézek)egy hosszúkás, egysejtűhöz hasonlító valamit látok (talán úgytudnám leírni mint ahogy egy térkép egy autópályát ábrázol, hogy vannak benne ilyen kis gömbök a hajlatoknál) ami követi a szemem mozgását, tehát amikor arrébb nézek akkor is ott van. Az alakja változni szokott és például múltkor a villamosnak az ablakából is megjelent. Ritkán szoktam látni.
(Most próbaként elkezdtem fókuszálgatni összevissza itt a képernyő előtt és megint észrevettem. Világos felületen jelenik csak meg.)
Elnézést ha esetleg érthetetlenül fogalmaztam.
A kérdésem az lenne, hogy mi lehet, vagy esetleg milyen jelenség ez?
Pontosan nem tudom, hogy mi ez, nekem is szokott lenni, értem, mire gondolsz.
Kitöltöttem egyszer egy tesztet, ami a látásról szólt, és volt benne ilyen kérdés, hogy mindig kristálytiszta-e a látásom, vagy néha megjelennek különfél átlátszó "jelek" a szemem előtt? Nem volt kifejtve a téma, de ebből arra következtetek, hogy ez valamiféle "hiba", szemromlás jele vagy eredménye, és szerintem a legtöbb ember tapasztalt már ilyet.
Köszi a linket második, átnézem majd, mert mindig is érdekelt, mi is ez, de a környezetem sosem értette meg, miről beszélek, aztán le is tettem a dologról, hogy valaha is megtudom :)
Mindig úgy gondoltam, ami elképzelhető, hogy téves gondolat, sőt, erre nagy az esély, de... szóval úgy gondoltam, hogy ugye a szem egy többé-kevésbé folyékony valami, és ezeket az apró akármiket bizonyos háttér előtt, bizonyos fókuszálási szögben látjuk. Ha megjelenik, elképzelhető, hogy a csarnokvízben "úszik" valami, amit megláthatunk, ha minden oké, és mivel folyadékban van, ezért mozog és ezért változik az alakja (ráadásul nem mindig látjuk teljesen)
Nem olvastam még át a linket, és tudni nem tudom, mi is ez, csupán egy saját gondolat, mielőtt bárki letolna, hogy hülyeséget írtam :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!