Ha egyre több az ember és az ember által készíttetett építmény és gép akkor a föld tömege is egyre nagyobb?
#8-hoz:
"...zuhogó esőben egy pohárral vizet mersz ki egy vödörből. Az esőből több víz jut a vödörbe, mint amit kimersz. A kérdés, hogy csökkentjük-e a vízszintet a munkánkkal."
Erre nem mondanám, mondom: IGEN.
Figyeljünk kijelentéseink jelentésére.
A pohár vízszintjét két tényező befolyásolja. Az eső és én. Ha az eső erős, én meg lassú vagyok, akkor a két munka eredője eredményeként a vízszint nő. Ha az eső enyhe, én meg gyors vagyok, akkor ennek eredőjeként a vízszint csökken. De az ÉN MUNKÁM EREDMÉNYEKÉNT a vízszint a leghatározottabban CSÖKKEN. Az EGYÜTTES tevékenység eredményeként meg attól függ....
Abból, hogy a vízszint csökkenése felé teszel erőfeszítést, abból még nem következik, hogy csökken is. Egyébként értem én, hogy mire utalsz, egy irányra, amit el akarunk érni az aktív beavatkozással, de az eredmény nem biztos, hogy az lesz.
:)
Nem jól értelmezitek a kérdést.Ez egy rejtvény , ki kell találni mi benne a turpisság. Én hirtelen kettőt is találtam .
Az egyik: "ember által készíttetett " -tehát nem ember készítette, ő csak megbízott valakit (vagy valamit)
A másik: " föld tömege" -Ti mindannyian arra gondoltatok hogy a bolygó tömegét kérdezi de az Föld lenne . Ez a kérdés a föld (termőtalaj)tömegét kérdezi ami minden kétséget kizárva egy kilogramm föld tömegére vonatkozik.(tehát nem változik ,1000g)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!