Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mitől különbözik a pozitív...

Ccaninventor kérdése:

Mitől különbözik a pozitív töltés a negatívtól?

Figyelt kérdés
Méret? Alak? Energia? Szín? Erő-, energia vektora?

#pozitív töltés #Negatív -
2017. márc. 12. 18:39
1 2 3 4 5 6
 41/59 Wadmalac ***** válasza:
91%

"Azt, hogy csak nem fogadom el épp ezért tettem fel a kérdést."

Láthatóan pár évnyi fizika tanulást nem lehet egy GYIK-s kérdésben pótolni.

A problémádra a megoldás így nem fog itt megszületni.

Végignyálaztam a kapott válaszaidat és a témakört körüljáró ÖSSZES lényeges létező információt megkaptad.

A topik láthatóan ott tart, mintha valaki megkérdezné, mitől bájos a bájos kvark és a magyarázat végén sem akarja elhinni, nem attól, hogy szépen mosolyog.

2017. márc. 25. 09:34
 42/59 A kérdező kommentje:
A számomra a legelfogadhatóbb válasz az volt, hogy a különböző töltésű részecskék között az energiájuk, energiaszintjük közt van a különbség. Csak azért mert te leragadtál annál a magyarázatnál, hogy CSAK mert ezt tanultad a te dolgod. Az meg az enyém, hogy ezt nem fog adom el. A lekezelő stílusod meg nem hat meg.
2017. márc. 26. 09:51
 43/59 Mojjo ***** válasza:
@42: semmiféle energiában nem tér el egy pozitív, meg egy negatív töltés egymástól. Vegyél egy pozitront, meg egy elektront: miféle energia, meg energiaszint tér el szerinted?
2017. márc. 26. 10:19
 44/59 Shai-Hulud ***** válasza:

"Csak azért mert te leragadtál annál a magyarázatnál, hogy CSAK mert ezt tanultad a te dolgod. Az meg az enyém, hogy ezt nem fog adom el."

Így van ez, Zolika. Van aki a más példáján tanul, van aki csak a saját kárán.

Van aki elfogadja azt, hogy nála sokkal okosabbak már számtalanszor végiggondolták, kipróbálták a lehetőségeket, és van, aki mindenáron fel akarja találni a spanyolviaszt.

Természetesen jogod van kételkedni, és újragondolni a már felfedezett dolgokat - de ne ekézd azokat, akik veled ellentétben elfogadják a tudomány megállapításait.

Nem állítom, hogy mindig a tudománynak van igaza, van mikor az is téved. Ezeket a tévedéseket előbb-utóbb kiigazítják, újabb felfedezések, bizonyítások eredményeképpen. De a fizika alapjai, a tulajdonságok, mennyiségek rendszere, egymásra épülése, származtatási rendszere meglehetősen stabilan működnek, és semmi okunk megkérdőjelezni azokat.

Többnyire a magukat baromi okosnak képzelők szoktak ám tévedni.

2017. márc. 26. 11:52
 45/59 A kérdező kommentje:
Attól, hogy nem fogadok el valami nem gondolom, hogy okosabb vagyok és ne Zolikázz csak ha te már bemutatkoztál ! Meg akarom érteni anyagi világunkat ennyi. Keresem a logikát abban ami szerint az atomot alkotó részecskék egymásra hatnak. Mi ebben a hiba?! De látom hogy itt... Csakugyan
2017. márc. 26. 13:52
 46/59 Mojjo ***** válasza:
100%

@45: a #34-ben linkelt könyvet tudom továbbra is ajánlani, annál jobban és teljesebben nem igazán lehet erről a témáról beszélni.

A töltött részecskék kölcsönhatásának miértjeit és mikéntjeit jelenleg a kvantumelektrodinamika nevű modell írja le. Ez egy kvantummezőelmélet, ami a speciális repativitáselmélet kvantummechanikába való beemelésével született és nem egy olyan téma, ami jól érthetően és szemléletesen leírható. De Feyman volt akkora magyarázó zseni, hogy képes legyen mégis érthetően írni róla. Szerezd be mindenképp, ha tényleg érdekel a téma.

2017. márc. 26. 14:39
 47/59 Mojjo ***** válasza:
@: sorry az elütésekért, telefonról vagyok...
2017. márc. 26. 14:40
 48/59 anonim ***** válasza:

Mint említettem, egy esemény bekövetkezéséhez meghatározott feltételek kellenek. Ha a feltételek akár egyike nem teljesül, az esemény nem következik be.

A kérdező feltett egy kérdést, azt remélve, itt néhányan képesek lesznek előállítani azokat a feltételeket, amelyek az esemény bekövetkezéséhez (a töltések megértéséhez) szükségesek.

Megállapíthatjuk, hogy eddig legalább egy feltétel nem teljesült. Érdektelen melyik. Ilyen szintű kérdéseknél nagyon sokan képzelik azt, hogy módszeres és szervezett tanulás nélkül is teljesülni fog minden feltétel. Valóban, időnként, nagy ritkán, ahol viszont léteznek egyéb feltételek, ez be is következhet (hogy milyen feltételeknek kell teljesülniük és milyen összefüggésben, egy másik tanulmány tárgya kell, hogy legyen). Az alapjelenség viszont az, hogy ez nem történik meg, az ismeret megszerzése az ezzel foglalkozó szakemberek által javasolt módszertannal (tanulással) lehetséges csak, de ott is csak akkor, ha a jelölt ezt nagyon akarja. Ezt a tényt viszont a szóban forgó szereplők (itt a kérdező) semmiképpen nem akarja elhinni, mert az csorbítaná önértékelését (ez meg ellentmond az evolúciónak).

Ezért kedves válaszolótársaim, bár többen jeleztétek, el kell hinnetek magatoknak is, próbálkozásotok reménytelen. Ez nem az a fórum, ahol ilyen feltételeket bárki is képes teljesíteni. Következésképpen kérdezőnk örök homályban marad a töltések mibenlétét illetően, hacsak módszeresen fel nem építi a témát a megfelelő iskolák segítségével. De amennyire képességeim engedik, úgy tudom, bizonyos kor felett ez más alapvető emberi problémákat vet fel, tehát ismét: van az a probléma, és van az az ember, akik soha össze nem boronálhatók.

Ha valaki (elsősorban a kérdező) úgy érzi, megbántottam, leszögezem: nem állt szándékomban, mindössze egy problémához (mi érthető meg és hogyan) próbáltam hozzászólni.

2017. márc. 26. 16:21
 49/59 A kérdező kommentje:

"Ilyen szintű kérdésnél nagyon sokan képzelik azt, hogy módszeres és szervezett tanulás nélkül...",

"...hacsak módszeresen fel nem építi a témát a megfelelő iskolák segítségével..."

Szerintem te Einsteint is egy buta parasztnak tartasz. Ugye ismered az iskolai előmenetelét!?!

Ha nem akkor segítek.

És még mindig csak a mellébeszélés A kérdésemre!

2017. márc. 26. 18:42
 50/59 Mojjo ***** válasza:
@49: a könyvajánlómat észrevetted? :)
2017. márc. 26. 18:46
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!