Mi a fizikai magyarázata annak, hogy ezen a gift videón a 2 golyó nem egyszerre érkezik vissza?
Én azt várnám, hogy egyszerre érjenek vissza, mért ér vissza gyorsabban az alsó?
Pont azt a kommentet sikerült átugranom, ahol a linkek vannak.
Elnéztem, ez van.
"Az átlagsebesség az út mentén kijelölt akármilyen hosszúságú kis szakaszokra felbontott darabok egyenkénti átlagsebességeinek is az átlaga "
Köh.
"Köh."
Jóvanno. Kisregényt nem akartam írni a végtelenül kis szakaszokról, hogy diffegyenletet definiáljak. Így parasztos lett.
Az thittem, így is érthjető, miről beszélek.
Azt próbáltam, láthatóan sikertelenül megfogalmazni, hogy a pillanatnyi sebességek folyamatosan magasabbak az "alsó" pályán, a magasabb mozgási energia révén. Persze szigorúan az egyenes pálya irányú sebességösszetevőkre gondoltam, csak ezt is facán kihagytam. És ezek együttes átlagsebessége elég egyértelműen magasabb a felső pályáénál, ha az átlagsebesség összes pillanatnyi sebesség összetevője magasabb, mint a "felső pályás" golyó pillanatnyi sebességei.
A pályagörbe alakján való morfondírozást meg megúsztam volna, ha nem hagyom ki pont a ciklois-pályás linket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!