Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Ha egy áttetsző anyagú zsákban...

Ha egy áttetsző anyagú zsákban kirakok a napra vizet, az megtisztul? (Sokkal részletesebben lent)

Figyelt kérdés

Discovery, szóval lehet kamu, vagy én értettem félre:

Egy PET alapú zacskónak (átlátszó) tűnő valamiben kitett egy kis vizet az erdő(?) közepén, nyáron(?), napsütésben egy pasas. A narrátor meg felböfögte, hogy a napból érkező X (talán infra, de amúgy passz) sugarak kis idő múlva megölik a nem csapvíz tisztaságú vízben található baktériumokat, vagy ha az nincs is benne, egyéb élőlényeket. Mondjuk nem egy szarvast kell befóliázva vízbe rakni, mert nem a nap fogja a sugaraival előbb megölni... plusz ugye attól még nem lesz tisztább a víz.

szóval

Lehetséges közönséges, étel tárolására szolgáló műanyag zacskóban vizet tisztítani a nyári nap sugaránál?

2017. febr. 12. 00:15
1 2
 11/12 dq ***** válasza:

"Élettani szempontól a desztillált víz fogyasztásnak semmilyen káros következménye nincs, mivel a megfelelően vegyes táplálék bőven elegendő mennyiségben tartalmaz ásványi anyagokat (nátrium, kálium, klorid, kalcium, magnézium, vas stb.). "

[link]

Bocsánat, rossz volt a Snickers-es hasonlat. Olyan, mintha arról értekeznél, hogy az ember ne egyen Snickerset az éhhalál szélén, mert árt a kutyája fogainak.

2017. febr. 12. 16:51
 12/12 A kérdező kommentje:

Walter_Dornberger, második válaszoló: Köszönöm! Nem volt teljes emlékem a látottakról, ezért zavaros a kérdés megfogalmazása. A "P" pontosítást is köszi!

Harmadik válaszoló: Szerencsétlen választás volt az X betűjel alkalmazása, mert csak azt szerettem volna vele kifejezni, hogy szabadon beilleszthető bármilyen létező sugár megnevezés a mondat azon részébe. Legközelebb az "N" betűt választom :D

2017. febr. 13. 21:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!