Milyen érzés átélni egy földrengést panelban, egy felsőbb emeleten?
Sziasztok!
Az érdekelne, hogy pl egy panellakásban milyen érzés átélni egy földrengést a 7-8-9-10. emeleten. Kivel esett meg már? Pl. 2011-es oroszlányi földrengés idején.
dejó, hogy erre nem tudok még válaszolni!
szerintem nagyon rémisztő lehet, valami hasonló
Én egyet éltem meg, konyhában olvastam, egyszer csak olyan érzés volt, mint amikor darabosan fékez a busz, majd a székem háttámláját lekoccolta a konyhaszekrény, meg csilingeltek a poharak.
Először azt hittem, hallucináltam, csak aztán anyámék is jöttek ki a szobából kerek szemmel, hogy ez mi volt.
Mondjuk ez itt max. 3-4-es lehetett Richter-skálán.
Egy 6-ostól tutira lefoschtam volna a bokámat.
Felerősítheti a rengést, mert rugalmas.
Megrázó érzés, elhiheted!
2001-ben tíz hetet voltam Japánban. Az elős pár éjszakámon úgy éreztem, hogy mintha az ágyam néha enyhén ringana. Azt hittem, a 12 órás repülőút folyamatos mozgásainak meg a jetlagnek a hatása, hogy mozgást hallucinálok.
Csak aztán megkérdeztem az egyik japán kollégát, ő meg mondta, nem képzeltem, itt Tottori környékén FOLYAMATOSAN 1-2-es erősségű földrengések vannak, majd megszokom.
Égnek állt a hajam.
:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!