Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Melyik a nehezebb a vas vagy...

Melyik a nehezebb a vas vagy a toll?

Figyelt kérdés

Létezik egy fogós kérdés, amit fel szoktak adni tv-s feladványokban és ami egyetemi felvételi feladat is lehetne szóbeli vizsgán. Miszerint 1kg vas vagy pedig 1kg toll pihe nehezebb?

Mit gondolsz?

2016. dec. 28. 16:50
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
16%

Jó párszor volt már a kérdés!

Olvasni szoktál?

2016. dec. 28. 21:59
 12/43 anonim ***** válasza:

Tegnap?? ALATTA ITT A KÉRDÉS 2010-ben.

Nem uncsi még kiírni?

Amúgy a nehéz szót arra használjuk, hogy valamire mekkroa gravitációs erő hat, Newton-ban mérjük, s F = m*g a számítása, ahol m a test tömege g az adott bolygó (vagy akármi ami kifejti rá a gravitációs erőt) adott pontjára jellemző gravitációs gyorsulás, a Földön általában 9.81 m/s^2 tehát egy kiló toll az, hogy úgymond 1kg*9.81m/s^2 = 9.81 kg*m(s^2), s ha viszalapozol az első vagy második fizika leckére hatodikban, akkor kiderül, hogy a kg*m/(s^2) az a Newton.

Tehát a Földön mindkettő 9.81 N nehéz.

A Marson ugyanezen tömegű dolgok csak 3.711 N nehezek lennének, a Holdon pedig

2016. dec. 29. 00:45
 13/43 anonim ***** válasza:
csupán 1.622 Newton
2016. dec. 29. 00:45
 14/43 A kérdező kommentje:
Egyetemi felvételi feladat volt szóbelin a 80-as években. Onnan ered a híre. :XD.
2016. dec. 29. 13:54
 15/43 anonim ***** válasza:
76%

"Egyetemi felvételi feladat volt szóbelin a 80-as években. Onnan ered a híre. :XD."

Volt a büdös lóf..szt volt, az xd-ből ítélve meg vagy kb 15 éves, szóval fingod sincs róla mi van egy egyetemi felvételin, illetve inkább hogy mi volt.

2016. dec. 29. 14:49
 16/43 DJLance ***** válasza:

Attól függ, hogy hány kiló vasról és hány kiló tollról van szó.

Ha a térfogatukról van szó, hogy 1dm^3 vas vagy 1dm^3 toll, akkor a vas.

2017. jan. 3. 16:26
 17/43 A kérdező kommentje:

"Volt a büdös lóf..szt volt, az xd-ből ítélve meg vagy kb 15 éves, szóval fingod sincs róla mi van egy egyetemi felvételin, illetve inkább hogy mi volt"

Nem myert. Voltam ELTE-TTK-án szóbelin és nem kellett beszélnem sem, mert írásbeli jó lett. Egy picit többet tudok erről mint te...... Hihi

"Attól függ, hogy hány kiló vasról és hány kiló tollról van szó.

Ha a térfogatukról van szó, hogy 1dm^3 vas vagy 1dm^3 toll, akkor a vas."

Ez egyetemi szóbeli feladat volt. Középiskolai fizika ismerettel meg is lehet válaszolni. Azért nem mondom, hogy nehéz, mert egy picit talán gondolkozni kell rajta. Semmit sem beszéltünk a térfogatról, csak a tiszta tömegről. Ugyanannyi 1 kg tömegű vasunk illetve tollpihénk van, na melyik nehezebb ?

Ebből mindent tudni kell ! :XD.

2017. jan. 18. 17:59
 18/43 anonim ***** válasza:
92%

"Voltam ELTE-TTK-án szóbelin és nem kellett beszélnem sem, mert írásbeli jó lett. Voltam ELTE-TTK-án szóbelin és nem kellett beszélnem sem, mert írásbeli jó lett."

Gratulálok, de attól még kis öntelt majom vagy. és moderáltam magam.

Van még pár ilyen debil kérdés, ha élvezkedni akarsz, szerintem még nem találkoztál azokakl sem, ha ez ilyen élvezetes számodra.

pl

Melyik volt előbb a tyúk vagy a tojás.

A pohár félig teli vagy félig üres.

2017. jan. 18. 20:26
 19/43 anonim ***** válasza:
45%

"Nem myert. Voltam ELTE-TTK-án szóbelin és nem kellett beszélnem sem, mert írásbeli jó lett. Egy picit többet tudok erről mint te...... Hihi"

Elte TTK-n SEHOL sincs szóbeli alapszakon. Kamuzol, hihi.

"Ez egyetemi szóbeli feladat volt. Középiskolai fizika ismerettel meg is lehet válaszolni. Azért nem mondom, hogy nehéz, mert egy picit talán gondolkozni kell rajta. Semmit sem beszéltünk a térfogatról, csak a tiszta tömegről. Ugyanannyi 1 kg tömegű vasunk illetve tollpihénk van, na melyik nehezebb ?

Ebből mindent tudni kell ! :XD."

Az XD-ből ítélve, meg hogy egy szimpla kb. második iskolás matematikai kérdéshez (melyik a nagyobb? 1 vagy 1?) neked középiskolai fizikai ismeret kell, te szerintem még keményen a szakmunkásképzőt taposod, csak ide jöttél okoskodni, hogy aki egyetemre megy az biztosan h..lye.

2017. jan. 19. 00:11
 20/43 A kérdező kommentje:

# 18/19 "Gratulálok, de attól még kis öntelt majom vagy. és moderáltam magam."

Egyáltalán nem. Miért lennék öntelt, hogy elmondom, hogy a szóbelit felmentő sikeres írásbelit megcsináltam ? :XD

Nem érted az öntelt jelentését. Semmivel nem kérkedtem.

"Van még pár ilyen debil kérdés, ha élvezkedni akarsz, szerintem még nem találkoztál azokakl sem, ha ez ilyen élvezetes számodra. "

Egy egyetemi felvételi kérdés számodra debil ? Szerintem azért van, mert nem tudod rá a megoldást. Tévednék? Hihi

"Melyik volt előbb a tyúk vagy a tojás.

A pohár félig teli vagy félig üres."

Az utóbbi egy pszichológiai életszemlélet indikátoraként szokták használni. Az elsőre természetesen a tojás a helyes válasz, hisz a tyúk előtt is voltak tojással szaporodó állatok. Ugye, hogy ez sem debil ? Hehe

2017. febr. 3. 18:02
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!