Mi ennek a folyamatnak a neve és nagyjából hogyan működik?
Figyelt kérdés
Adott pl. egy konyha, ahol hagyma lett pucolva és a héj még ott áll a helyiségben. Amikor az ember beérkezik a helyiségbe, érzi a hagymaszagot, majd egy idő után megszokja(?) és utána már nem észleli a szagot.
(Írhattam volna parfümillatot is, most az mindegy, hogy minek a szaga vagy illata.)
Miért nem érezzük ugyanolyan erősen az illatot vagy szagot - vagy miért tűnik így?
Van ennek a folyamatnak neve és ha igen, mi az?
2016. dec. 28. 14:26
11/11 A kérdező kommentje:
Köszi szépen!
2016. dec. 28. 21:29
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!