Mi ennek a folyamatnak a neve?
Idézem
,,Egy folyamat,amelyben a napsugárzás egy része elnyelődik a talajban,a nagyobb része visszaverődik de ezt a légkör és a felhők ismét visszasugározzák a Föld felszíne felé"
Kérlek válaszoljatok!!!!
Tényleg az üvegházhatás a folyama neve de ahogy a folyamatot leírtad nem helyes.
A helyes (szerintem) folyamat:
A napsugárzás egy része elnyelődik a talajban mely felmelegszik és a hőmérsékletére jellemző infravörös sugárzást bocsát ki amelyet a légkörben levő üvegháztartásért felelős gázok és gőzök és a felhők visszaverik a felszín felé.
Ami problémám van a te verzióddal az az hogy abban nincs szó frekvencia konverzióról. Pedig e nélkül azok a hullámhosszú fotonok melyek a felhőről és egyebekről visszaverődik a felszín felé már be se jutnának a földig mert belépéskor visszaverődnének a légkörről a nap felé.
Köszönöm mindkettőtöknek.
Szerintem azért írták így,hogy az 3n korosztályomnak is érthető legyen.
Mert még nem vagyok tizenkettedikes(nem tom hogy ez hányadikos anyag) :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!