A kizárólag desztillált esővizet ivó Amazóniai esőerdőben élő állatok és benszülött törzsek miért nem halnak meg?
Azt mondják kimossa az ásványi anyagokat a sejetkből (?). Akkor miért mondta a szakértő, hogy egy átlagos ásványvízben 600mg/l ásványi anyag van, amikor a normális 100mg/l alatt lenne, és ha főleg a táplálékkal vesz föl a szervezet ásványi anyagokat a táblázat alapján:
Ásványi anyag/A szervezet napi szükséglete/Szervetlen anyag 1 l ásványvízben/Szerves ásványi anyag 100g termékben
Kalcium/1000 mg/45-220 mg/Sajt 1200 mg
Kálium/2000 mg/90 mg/Szója 2000 mg
Magnézium/300 mg/50 mg/Dió 250 mg
Vas/19 mg/3 mg/Búzakorpa 13 mg
Cink/12 mg/2 mg/Korpakenyér 2 mg
Nátrium/2000 mg/150 mg/Sajt 1300 mg
Akkor miért olyan fontos befolyásoló tényező a víz ásványianyag-tartalma?
Nem lesz bajod a desztillált víz ivásától, nem mos ki semmit a sejtjeidből. A csapvíz és ásványvizek ásványianyag-tartalma inkább nagy melegben fontos, mivel ekkor sok sót veszítünk az izzadtsággal és minden visszapótlási lehetőség fontos. Pláne úgy, hogy melegben kevesebbet is eszünk. A táblázatod alapján pedig egy pohár vízzel meg a van a szükséges bevitel (bár nem egyformán szívódnak fel a vízből és a különböző táplálékokból), a felesleg pedig kiürül.
De az ásványi sók adják a víz ízét is, így a desztillált víz tényleg ízetlen és szerintem élvezhetetlen. Ráadásul teljesen felesleges desztillált vízre költeni, mikor a legtöbb helyen a csapból is jó minőségű víz folyik.
Attól függ, hol élsz. Ha nem nagyvárosban, akkor az esővíz gyűjtése egyszerű és olcsó megoldás. (Én Budapesten egyszer megpróbáltam, füstízű volt a víz, pedig egy órát hagytam szakadni, hogy kimossa a levegőt, mielőtt kitettem a tepsit.)
Meg lehet nézni az állatokat: hiába töltesz friss, jó minőségű, tiszta kútvizet a vályúba, amíg sáros pocsolya van eső után, azt isszák. Ösztönösen tudják, hogy az esővíz a legjobb.
Az amazonasi törzseknél azt se felejtsük el, hogy az ő táplálékuk még kb 50x annyi ásványi anyagot tartalmaz, mint a miénk.
"A kizárólag desztillált esővizet"
Az esővíz nem (teljesen) desztillált. A levegőből kerül bele szén-dioxid a környezetszennyezés miatt kén- és nitrogén-oxid.
"Amazóniai esőerdőben élő állatok és benszülött törzsek"
Akik nem épp úgy fogyasztják az esővizet, hogy esőzésekkor kitátják a szájukat és várják az "áldást", hanem az eső beleesik valamilyen mélyedésbe (ahol juthat bele már bele némi ásványi anyag), és az ember/állat onnan issza. Illetve tegyük még hozzá, hogy étkeznek is, ami révén további ásványi anyagokhoz jutnak.
"Azt mondják kimossa az ásványi anyagokat a sejetkből "
Kimossa, ha CSAK desztillált vizet fogyasztanál. Viszont RENDES étkezés során jutsz ásványi-anyaghoz.
Megnézném azt, aki valamilyen okból nem eszik pár óráig és eközben desztillált vizet iszik, mert szomjas. A kérdező és az egyik válaszoló nyilvánvalóan úgy gondolta, hogy folyadékot csak táplálkozás után fogyasztunk.
Egy nyári melegben különösen vicces következményei lennének...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!