Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Létezik valami védelem az...

Létezik valami védelem az elektrosztatikus kisülés ellen?

Figyelt kérdés

Valamilyen ruhaanyagra gondolok, ami kevésbé hajlamos a mozgás során feltöltődni, sajnos ebből a szempontból a kabátom elég gáz, mert ha jól sejtem műanyag az egész. Van egy vászonkabátom is az ilyen szempontból jobb, de az vékonyabb. Mindenféle dolgok meg szoktak rázni, pl. buszon a kapaszkodó, ajtókilincsek, liftgombok, kültéri fémasztal is megrázott már ráadásul úgy, hogy nem is a kezemmel értem hozzá, hanem farmeren keresztül. De a mozgólépcső gumiszalagja is megrázott már, de ami a legdurvább volt, amikor az MM-ben hozzányúltam egy tablethez, aztán egy laptophoz. Mind a kétszer gyakorlatilag lezsibbadt a fél karom. Kb. negyedóra alatt állt helyre.

Nektek nincs valami módszeretek ezek kivédésére? Lassan már ott tartok, hogy semmit nem merek megfogni, ami fém.

2016. dec. 3. 04:25
1 2
 11/11 Anowind válasza:
Elég borzasztó ez. Ma is bementem az OTP-be,pedig emiatt nem akartam, de megtettem. A kilincset fogtam meg, de nem történt semmi. De azért a karkötőm rajtam volt. Aztán egyszer csak egy koccanást hallottam. Már a hangja is elborzasztott, de szerencsére más miatt volt ez. Szerintem ki kell találjak valamit hamarosan mert így megőrül az meber. mindig rázogattak meg olykor dolgok, de csak most május óta van ettől igazán fóbiám. mondjuk ekerülgettem már előtt eis azokat a dolgokat amik már megráztak, de most már sajnos koncentrálok is erre. A kosárlabdás példád egy jó példa mert ott szívattak vele mindig és tulajdonképpen zaóta van ez. Már akkor utáltam a kosarazást és pont emiatt. :D mikor a szertárba kellett menni és a vasszekrényen voltak a cuccok... még rágondolni is borzasztó, ha csak elképzelem is, hogy ehhez a vasrácshoz közelítek a kezemmel. XD Szóval igazából még nem teszteltem le ezt a kis karkötőmet, de szerintem nem is menne. Hiszek benne!
2018. júl. 31. 19:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!