Ha nálunk Pakson valami gikszer történne kábé mi lenne a következménye és milyen messze terjedne?
7-es vagyok.
Egyébként jobban átgondolva, miért ne lehetne a Dunába engedni a primer köri vizet. Abban nincs radioaktiv anyag, hisz az urán nem kerülhet bele a rudakból, amiket időről időre cserélnek. Azt hogy érted, hogy "felaktivált" víz?
"Abban nincs radioaktiv anyag, hisz az urán nem kerülhet bele a rudakból, amiket időről időre cserélnek."
Az nincs, de a neutronsugárzás sok sugárzó izotópot csinálhat a vízben. Akármilyen tiszta könnyűvíz lesz betöltve, egyre több oldott, lebegő anyagot hurcol magával, kis mennyiségű, de nagyon erősen radioaktív anyagokat.
Nem tudom, a neutronbesugárzás mennyi nehézvizet produkál a tiszta könnyűvízben, szerintem a fő radioaktív forrás nem a trícium lesz, hanem fémsók, egyéb esetleges adalékok keletkező izotópjai és az esetleges minimális hasadóanyag-szivárgás.
"Szóval ezt a vizet sugárzó, veszélyes anyagként kezelik szerinted."
Nem csak szerintem, tényleg úgy kezelik.
De a sugárzó tartalom kiszűrhető, kivonható, ezt meg is teszik és így visszanyernek ipari vizet. A sugárzó tartalmat kiszűrő szűrők mennek aztán a radioaktív hulladékba.
"Szóval ezt a vizet sugárzó, veszélyes anyagként kezelik szerinted."
Mert szerinted nem?
Bakker nem az '50-es években vagyunk Majakban! A Duna meg nem a Tecsa!
"Bármely reaktor képes végzetes katasztrófát okozni és pont."
Persze!
Bármely autóval lehet balesetet okozni, sőt direkt előidézve még terror akciót is.
Meg a cserepet is lefújhatja a szél, sőt a gyertya is a körmödre éghet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!