Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Ha nálunk Pakson valami...

Ha nálunk Pakson valami gikszer történne kábé mi lenne a következménye és milyen messze terjedne?

Figyelt kérdés

2016. nov. 27. 13:42
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

7-es vagyok.

Egyébként jobban átgondolva, miért ne lehetne a Dunába engedni a primer köri vizet. Abban nincs radioaktiv anyag, hisz az urán nem kerülhet bele a rudakból, amiket időről időre cserélnek. Azt hogy érted, hogy "felaktivált" víz?

2016. nov. 29. 09:53
 12/17 Wadmalac ***** válasza:

"Abban nincs radioaktiv anyag, hisz az urán nem kerülhet bele a rudakból, amiket időről időre cserélnek."

Az nincs, de a neutronsugárzás sok sugárzó izotópot csinálhat a vízben. Akármilyen tiszta könnyűvíz lesz betöltve, egyre több oldott, lebegő anyagot hurcol magával, kis mennyiségű, de nagyon erősen radioaktív anyagokat.

Nem tudom, a neutronbesugárzás mennyi nehézvizet produkál a tiszta könnyűvízben, szerintem a fő radioaktív forrás nem a trícium lesz, hanem fémsók, egyéb esetleges adalékok keletkező izotópjai és az esetleges minimális hasadóanyag-szivárgás.

2016. nov. 29. 10:54
 13/17 anonim ***** válasza:
Szóval ezt a vizet sugárzó, veszélyes anyagként kezelik szerinted.
2016. nov. 29. 16:21
 14/17 Wadmalac ***** válasza:

"Szóval ezt a vizet sugárzó, veszélyes anyagként kezelik szerinted."

Nem csak szerintem, tényleg úgy kezelik.

De a sugárzó tartalom kiszűrhető, kivonható, ezt meg is teszik és így visszanyernek ipari vizet. A sugárzó tartalmat kiszűrő szűrők mennek aztán a radioaktív hulladékba.

2016. nov. 30. 08:28
 15/17 anonim ***** válasza:

"Szóval ezt a vizet sugárzó, veszélyes anyagként kezelik szerinted."

Mert szerinted nem?

Bakker nem az '50-es években vagyunk Majakban! A Duna meg nem a Tecsa!

2016. nov. 30. 09:03
 16/17 anonim ***** válasza:
Bármely reaktor képes végzetes katasztrófát okozni és pont. Nézd fukusimát ahol a biztonsági rendszernek is volt biztonsági rendszere, sőt volt cunami, és földrengés elleni védelem is. Az az 1-2 méter víztöbblet okozta a katasztrófát ami az amúgy is tulméretezett biztonsági falon át mégiscsak bejutott a komplexumba.
2017. márc. 9. 21:57
 17/17 anonim ***** válasza:

"Bármely reaktor képes végzetes katasztrófát okozni és pont."

Persze!

Bármely autóval lehet balesetet okozni, sőt direkt előidézve még terror akciót is.

Meg a cserepet is lefújhatja a szél, sőt a gyertya is a körmödre éghet.

2017. márc. 9. 22:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!