Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Egy tanuló milyen vegyszereket...

Egy tanuló milyen vegyszereket vehet, melyek nem engedélykötelesek?

Figyelt kérdés
Lehet, nem számít, de 18 elmúltam.

2016. okt. 9. 16:30
 1/10 EagleHUN ***** válasza:
100%
Ha 18 elmúltál akkor amit boltban/gyógyszertárban megkapsz megveheted!
2016. okt. 9. 16:44
 2/10 anonim ***** válasza:
67%

Soroljuk fel mindet? Nyilván több ezer fajta van, főleg vegyszerboltban.

Egyébként nem tudok róla, hogy lenne szabályozás arra, hogy 18 éven aluliaknak bármit tilos lenne eladni szeszesitalon és dohányárun kívül.

2016. okt. 9. 17:03
 3/10 anonim ***** válasza:
45%
Nem tudom, mire készülsz, de ha ezt meg kellett kérdezned, akkor nem lehetsz túl eszes, szóval légyszi, ne öntögess össze vegyszereket hobbiból.
2016. okt. 9. 17:16
 4/10 A kérdező kommentje:
Vegyészmérnöknek tanulok, ha érdekel. Nem veszélyes vegyszerek kellenek, egyet kivéve, ez a diklór-metán.
2016. okt. 9. 19:34
 5/10 anonim ***** válasza:
50%
Akkor tudnod kéne kikeresni az egyes vegyszereket és hogy engedélykötelesek-e.
2016. okt. 9. 19:45
 6/10 anonim ***** válasza:
Próbálj meg gyógyszertárban tiszta NaCl-t (a gyengébbek kedvéért konyhasó) venni. Nem fog menni, pedig régebben lehetett. A cigarettát meg alkoholt megveheted, de ezt nem...
2016. okt. 10. 19:43
 7/10 anonim ***** válasza:
Mert a gyógyszertár nem fűszeres. A sok beijesztett ember annyi sót vett, hogy az kezdte zavarni a patikusokat (jogosan! hiszen nem élelmiszerbolt) ezért tiltották be az árusítását.
2016. okt. 10. 21:29
 8/10 anonim ***** válasza:
Hát, én örülnék neki, ha lenne bármilyen boltom, és jönnének az emberek oda vásárolni.
2016. okt. 12. 08:39
 9/10 anonim ***** válasza:

[link]

[link]

Én is dolgoztam patikában, tudnék mesélni még ennél meredekebbeket is. A lényeg, hogy marhára nem éri meg az idődet ilyen emberekkel elcseszni, mikor vannak mások is, akiket ki kell szolgálnod és segítened is kellene neki.

Azt meg már csak halkan teszem hozzá, hogy az alapanyagokon, mint a só, és a helyben kevert készítményeken nincs haszon, sok helyen pont ezért nem is foglalkoznak ilyenekkel.

2016. okt. 12. 11:46
 10/10 anonim ***** válasza:

"A lényeg, hogy marhára nem éri meg az idődet ilyen emberekkel elcseszni, mikor vannak mások is, akiket ki kell szolgálnod és segítened is kellene neki."

Nem hinném, hogy olyan forgalomnövekedést okoz ez, hogy új patikusra lenne szükség hozzá. Rengeteg kis patika van, ahol nagyon gyér a forgalom.

"Azt meg már csak halkan teszem hozzá, hogy az alapanyagokon, mint a só, és a helyben kevert készítményeken nincs haszon, sok helyen pont ezért nem is foglalkoznak ilyenekkel."

Szerintem egyszerű a problémára a megoldás: olyan áron kell adni, hogy legyen rajta haszon. Vagy rosszul gondolom?

2016. okt. 25. 00:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!