Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Hidrogén égése?

Hidrogén égése?

Figyelt kérdés
A hidegén égésekor keletkező energia mennyiség egyenlő a víz bontásához szükséges energiával. Ez alapján egy hegy lábánál elbontom a vizet és a hegytetőn elégetem a hidrogént. (A hidrogén magától felszál a magasabb pontra.) Ezzel elvileg visszakaptam az energiát és a víz is kapott helyzeti energiát. Ha eltekintenénk az egyszerű veszteségektől akkor ez örökmozgó lenne. de az nem létezik. Hol veszik el a víz által nyert helyzeti energia.
2016. okt. 8. 07:36
1 2 3
 21/30 A kérdező kommentje:
Ott hogy a víz fölkerült a hegyre és az energiát is vissza kaptad. (Lásd a kérdés.)
2016. okt. 9. 13:51
 22/30 anonim ***** válasza:
Oké, de ez hol jelenik meg befolyásoló tényezőként az általad felvázolt hidrogénégetéses-vízbontásos ciklusban?
2016. okt. 9. 14:16
 23/30 anonim ***** válasza:
Segítek: sehol. Akkor jelenne meg, ha munkát is végezne a víz a helyzeti energiáját felhasználva, pl. ráöntenéd egy generátor lapátjaira, és így megforgatná a generátort. Vagy a hidrogénégés során keletkező vízgőz nyomását kihasználva forgatnál meg vele generátorlapátot, vagy valami ilyesmi. De ilyen nem történik, a hegytetőn elégetett hidrogén égéshője eltávozik a vízből, kisugározza azt a világűrbe, miközben a vízgőz vízzé hűl és így visszasüllyed a hegy lábához.
2016. okt. 9. 14:22
 24/30 A kérdező kommentje:
Télleg nem érted vagy csak trollkodsz? A kérdés szempontjábol teljesen mindegy hogy hasznositod a víz helyzeti energiáját. A lényeg hogy a víz föl jutot a hegyre valaminek föl kellet vinnie. Engem az érdekel mi az ami föl vitte a hegyre. Honnan hiányzik ez a helyzetienergia?
2016. okt. 9. 14:35
 25/30 anonim ***** válasza:

"Télleg nem érted vagy csak trollkodsz?"

Bennem ugyanez a kérdés fogalmazódott meg már hozzászólásokkal ezelőtt is :D

"A kérdés szempontjábol teljesen mindegy hogy hasznositod a víz helyzeti energiáját. "

A kérdésben és a válaszaidban is szerepel az örökmozgó, ebből gondoltam hogy a víz helyzeti energiáját is hasznosítani akarod...

"A lényeg hogy a víz föl jutot a hegyre valaminek föl kellet vinnie. Engem az érdekel mi az ami föl vitte a hegyre."

A víz felhajtóereje. A víz sűrűbb mint a hidrogén és az oxigén, vagyis ugyanakkora tömegű víz kisebb térfogatot foglal mint a hidrogén-oxigén elegy. Ergo a víz elbontása során keletkező durranógáz felfelé fog áramlani a vízben.

2016. okt. 9. 15:02
 26/30 A kérdező kommentje:
Én feladom
2016. okt. 9. 15:19
 27/30 anonim ***** válasza:

Ne add fel!

Tessék szépen lerajzolni a kérdésedet!

(Ne a Hoffmann készüléket linkelgesd, hanem azt, amit kérdezni szeretnél. Az egész folyamatot rajzold le, a hegyeddel együtt, amit kérdezni szeretnél!!!)

2016. okt. 12. 23:39
 28/30 A kérdező kommentje:
2016. okt. 13. 20:05
 29/30 anonim ***** válasza:

Nézd, a rajzodon a hidrogén és az oxigén felmegy a hegyre, lejönni meg a víz és az energia jön le. A gond az, hogy a vizet bontani elektromos energia kell, hogy utána fel tudjanak menni a hegyre, a hidrogén elégésekor vízzé, akkor meg hőenergia fejlődik. Mire lehoznád, hogy átalakítva elektromos árammá vizet bonts vele, a lehozatal közben egy része megszökik. És amúgy is, a hő egy egyirányú utca. Általában a veszteségek hő formájában keletkeznek, szóval hővé majdnem minden féle energia átalakítható. Visszafelé már nem megy. Tehát hőenergiából csak korlátozottan állíthatóak elő más energiák.

" (A hidrogén magától felszál a magasabb pontra.) "

Persze, csak nem úgy ahogy gondolod. Ha lent elereszted, Isten legyen odafent, aki összeszedegeti a hidrogén molekuláidat. Ha meg csövön vezeted, hogy szét ne hordja a szél, akkor nincs emelési munka. Nem száll fel magától - csak a levegőben hat rá felhajtó erő. Ha csövön vezeted, neked kell feltolni!

2016. okt. 17. 20:48
 30/30 A kérdező kommentje:

# 29

Minek válaszolsz ha nem olvasod el a korábbi válaszokat? kb öttödszőr leírtad ugyan azt.

2016. okt. 23. 04:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!