Hidrogén égése?
Onnan, hogy a víz nem egy egybefüggő, egységes valami, hanem molekulákból áll. Te elégetsz 1 liter vízhez szükséges durranógázt, ami termel x mennyiségű hőenergiát. Ezt ha 100%-ban tudnád hasznosítani vízbontásra, akkor valóban örökmozgód lenne. De vannak veszteségek, amiket fentebb már leírtam. Emiatt az 1 liter víz elbontása során keletkező durranógázból kevesebb energiát fogsz tudni hasznosítani vízbontásra, mint amennyi egy liter víz elbontásához szükséges. Vagyis kevesebb vízmolekula fog szétbomlani hidrogénre és oxigénre, mint amennyi energiát ezek újra elégetésével hasznosítani tudsz vízbontás szempontjából. Ergo 1 liter víz elbontásával keletkező durranógáz elégetésével keletkező hőenergiából csak annyit tudsz hasznosítani, amennyi már csak mondjuk 8 deci víz bontásához elegendő. Vagyis már nem fogsz tudni annyi vízmolekulát elbontani, mint amennyinek megfelelő mennyiségű energiával rendelkező durranógázt termeltél az előző ciklusban - vagyis egyre kevesebb durranógázod fog a hegy tetejére emelkedni, amiből nyilván kevesebb vízmolekula is képződik az elégetése során.
Tehát nem egy darab vízmolekula helyzeti energiája fog csökkenni, hanem a vízmolekulák összességének helyzeti energiája fog csökkenni, mert egyre kevesebb vízmolekulát fogsz tudni a hegy tetején összegyűlő durranógáz elégetéséből származó energiamennyiséggel szétbontani a hegy lábánál.
Ennél érthetőbben ha megszakadok sem tudom leírni neked.
"Te elégetsz 1 liter vízhez szükséges durranógázt, ami termel x mennyiségű hőenergiát. Ezt ha 100%-ban tudnád hasznosítani vízbontásra, akkor valóban örökmozgód lenne."
Ha 100 % tudnád hasnositani akkor se lenne örök mozgó. Mivel a hegy tetőre feljutot a víz. és az energiát vissza nyerted.
Engem az érdekel hol vannak a további veszteségek az hogy harmadszorra is le írtad ugyan azt. Nem sokmindent változtat. Engem nem ezek a veszteségek érdekelnek.
"Ha 100 % tudnád hasnositani akkor se lenne örök mozgó."
De igen, ez esetben másodfajú örökmozgód lenne.
Ha többletenergiát is termelnél vele (vagyis több energiát tudnál kinyerni belőle, mint amennyit belefektetsz), akkor lenne elsőfajú örökmozgó.
Egyebet nem tudok leírni, már leírtam, amit képes voltam a témával kapcsolatban. Majd valaki más felvilágosít esetleg.
Semmilyen gáz nem áramlik az oxigén helyére és a hegy lábánál mindig nagyobb lesz a nyomás. Egyáltalán nem értem mire gondolsz. A hegy tetejéről csak a víz kerül vissza. És a kérdés honnan kapta a víz a helyzeti energiáját.
Ez egy zárt rendszer semmilyen gáz nem jön vissza mint ahogy a képen se az oxigén és a hidrogén is fölmegy elég majd víz jön vissza.
"Ezért a hegyre felvezető vezetéket is"
Szó sem volt hegyre felvezető vezetékről!
Csővezetékről sem.
# 18
Bocsi ha nem volt elég egyértelmű a megfogalmazás.
"Hol veszik el a víz által nyert helyzeti energia?"
Én visszakérdezek: Ebben a vízbontásos hidrogénégetéses körfolyamatban hol van jelentősége egyáltalán a víz helyzeti energiájának?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!