Létezik olyan állat ami 2x mászott ki a vízből?
Figyelt kérdés
Ugye azt tudni véljük hogy minden szárazföldi állat a vízből származik vagy legalábbis egy korábbi őse onnan jött a szárazföldre. És van amelyik később újra a vízbe "ment" és ott fejlődött tovább. Ilyen pl a bálna aminek az őse egy szárazföldi emlős volt amely visszaszokott a vízi életmódhoz. Olyan létezik ami ezután mégegyszer visszamászott a szárazföldre?
Tudom hogy elég tudománytalan a megfogalmazás, de laikusként így tudtam leírni. Remélem érthető hogy voltaképpen mit kérdezek.
2016. okt. 2. 20:50
11/14 A kérdező kommentje:
Hát mindenképp gerinces érdekel. És olyan ami konkrétan teljesen áttért és alkalmazkodott a környezetéhez. Igazáböl ha nem vagyok annyira szigorú az is elég ha olyan van ami másodszor mászott ki a vízből de vissza nem kell akkor hogy menjen. De olyan ami előtte csak az egyik utána csak a másik helyen volt.
2016. okt. 3. 15:20
12/14 A kérdező kommentje:
Tehát víz (kezdetekkor)》》》szárazföld》》》víz》》》szárazföld.
2016. okt. 3. 15:21
14/14 Salx Narval válasza:
A szalamandrák, a gőtefélék pl axolotok is érdekesek lehetnek ilyen szempontból, ki tudja hányszor válthattak életteret évmilliók alatt? Sajnos konkrét példáról én sem halottam még és nem is igazán találok ezzel kapcsolatos tanulmányt. Mindenhol a vízi emlősökig tárgyalják a témát.:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!