Létezik olyan állat ami 2x mászott ki a vízből?
Ugye azt tudni véljük hogy minden szárazföldi állat a vízből származik vagy legalábbis egy korábbi őse onnan jött a szárazföldre. És van amelyik később újra a vízbe "ment" és ott fejlődött tovább. Ilyen pl a bálna aminek az őse egy szárazföldi emlős volt amely visszaszokott a vízi életmódhoz. Olyan létezik ami ezután mégegyszer visszamászott a szárazföldre?
Tudom hogy elég tudománytalan a megfogalmazás, de laikusként így tudtam leírni. Remélem érthető hogy voltaképpen mit kérdezek.
A vízimajom-elmélet szerint az ember is visszament a vízbe, aztán újra kimászott.
De az elefántokról is állítanak ilyesmit.
Olyat, amelyik BIZONYÍTOTTAN kétszer mászott ki, nem ismerek.
Gyanítom, hogy az ilyen kétszeri partra költözéshez vagy a kényszerítő feltétel, vagy az idő volt kevés eddig.
Szóval nincs ilyen.
De erősen gyanítom, hogy ilyen mutatványra csak olyan állatok lesznek képesek, amelyek vízi életre váltása nem járt a szárazföldi mozgást lehetővé tevő végtagok teljes átalakulásával illetve elcsökevényesedésével. Szóval a cetfélék, delfinek esélytelen versenyzők, szerintem a fókafélék is igen nehezen váltanának vissza.
A visszatérő kategória nyertesei lehetnek esetleg hüllőfélék, leginkább a tengeri kígyófajok.
Egyébkén nem lennék meglepve, ha ilyen parti kétszersülteket előbb találnánk a növényvilágban.
Nem, Wadmalac, tévedésben vagy...Az idő is, a lehetőségek is bőven adottak.
A kérdező tökéletesen logikus dolgot kérdez, és igazából csak a mi korlátos tudásunk miatt nem tudunk választ adni neki. Kell, hogy legyenek példák az én véleményem szerint.
Én sajnos csak annyit tudok a saját korlátos ismereteimmel, hogy az elefántokkal kapcsolatban létezett egy ilyen felfedezés/hipotézis, ami azonban megdőlni látszott utána.
A következő lett volna a lényege:
Régóta ismeretes (egészen pontosan 1681-82 óta, amikor egy dublini kutató felboncolt egy tűzvészben elpusztult elefántot), hogy az elefánt tüdeje szokatlan az emlősök között, mert nem rendelkezik mellhártyával. A legtöbb emlősben ezt a részt folyadék tölti ki a mellkas és a tűdő között, az elefántokban ellenben itt laza szövet található. 2001-ben John West fiziológus kiszámolta, hogy ha az elefánt víz alatt próbálna az ormányán át lélegezni hagyoményos tüdővel, a víznyomás miatt elpattannának az erei. Tehát lehetséges, hogy amikor a bálnák visszatértek a vízbe, egy részük visszatért a szárazra és ők lettek az elefántok.
Amennyire tudom, ez a sejtés soha nem lett bizonyított.
Googlevel sok cikk van a témáról, tessék egy:
Vree:
Tudtommal is a víziló a legközelebbi ismert rokona a cetféléknek, valami párosujjú patás volt a közös ős.
Viszont az elefánt rokonsága a dugongfélékkel áll fent, a cetfélék teljesen külön törzs.
A "nincs ilyen" kijelentésem helyett helyesebb a "nem ismert ilyen". Mert lehet, hogy van, de nem tudunk róla.
Addig meg megmaradhatunk a feltételezésemnél, hogy ha nincs, miért nincs. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!