Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mivel alapozzam meg a kalkulust?

Mivel alapozzam meg a kalkulust?

Figyelt kérdés
Első éves vagyok mérnökinformatika szakon, és az égvilágon semmit nem értek a kalkulus tantárgyból, pedig motivációm az van. A Szabó Tamás jegyzetből próbálkoztam, az nem volt érthető már a 3. oldalnál sem. Milyen könyvet érdemes forgatni, ami az abszolút alapoktól indul, és érthetően építi fel ezt a tudományt?

2016. szept. 18. 13:06
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Obádovics könyveinek nézz utána.
2016. szept. 18. 13:27
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Én is olvastam már Obádovicsot, szerintem az sokkal inkább gyakorló és ismétlő jelleggű, mint tanuló.

Én az alapokat a Barnáczy Barnabás - Differenciálszámítás nevű könyvből tanultam -Bolyai sorozat-. Egyik előnye, hogy az interneten is megtalálható pdf-ben ha most nem lennél könyvesbolt/tár közelben.

Ha axiomatikusan szeretnéd felépíteni az egészet a könyveket ajánlom, ha pedig elakadnál rákereshetsz youtube-n angolul / magyarul

2016. szept. 18. 13:47
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a kedvességetek, és a gyors segítséget!
2016. szept. 18. 14:54
 4/7 anonim válasza:
100%
Hasonló cipőben jártam én is, szerintem Szabó Tamás videói kiválóak, meg is lett a megajánlott kettes azokkal. Vanda honlapján megtalálod.
2016. szept. 18. 21:35
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

én olvastam kezdőként a boyai könyveket, és nekem bonyolult volt

nekem a 3 kötetes Thomas féle calculus segített

2016. szept. 19. 12:33
 6/7 anonim ***** válasza:

Bólyai könyvek+Obádovics. Az 1-2 válaszoló szinte a számból vette ki a szót...

Ja és amúgy nem elég elolvasni, mert az semmi... Végig kell oldani a Bárczy féle könyveket, nem elég nézegetni a példákat.

Amíg magad nem oldod végig önállóan a megfelelő feladatokat, addig nem fog menni.

2016. szept. 19. 20:14
 7/7 anonim válasza:
mateking.hu
2018. aug. 5. 21:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!