Létezik-e tökéletes szélcsend a Földön? És ha igen, hol?
olvastam egy könyvben hogy pl. sivatagban lehet olyan, hogy akár 30 évig szélcsend van, példának azt hozták fel, hogy a lábnyomok tökéletesen megmaradnak évekig, gondolom állatok se nagyon járnak arra. a 30 évet meg szerintem megtippelték, de a lényeg, hogy nagyon sokáig, évekig nem fúj a szél.
egyébként, ha érdekel, ezt a Rommel seregénél Líbiában c. könyvben olvastam, amit Almássy László írt(háborús naplótöredék), vagyis az angol beteg. Tök jó könyv.
Persze hogy létezik.
A SZOBÁDBA IS AZ VAN NEM???? (persze, ha ajtó, ablak csukva, és van szigetelés is...)
Természetes körülmények között a föld felszínén nem valószínű, hogy bárhol is lenne tökéletes szélcsend....
Esetleg barlangok, hasadékok, stb, de jönnek majd földrajzosok, és adnak pontos választ...
Ha beülsz egy üvegbúrába, nem mozogsz és szívószálon át veszed a levegőt egy lukon keresztül, meg azon is fújod ki, ott már elég nagy szélcsend lesz :)
De egyébként tényleg a vákuum lenne a megoldás, csak ott felrobbanna a tested, ha oda beülnél :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!