Csak szerintem is úgy vicc a metorológia ahogy van?
Itt ahol élek szinta mindug rosszat nondanak mostanàban.
Bemongyàk hogy nagy eső meg vihar, erre 40 fokos napsütés van. Màskor meg bemongyâk hogy nagy meleg erre szakad az eső. Max a jelenlegit tudjâk elmondani, de ennyi erővel én is beàllhatnék. A koponyeg meg egy rakàs . . .
Azt írja holnap eső, felkelek, süt a nap, àt is írják naposra. Màsnapra megint esőt ír, megint àt írják naposra, aztàn 3-kor mégis esik, akkor meg visszaírják esősre.
Sárkány ellen sárkányfű, troll ellen ellentroll. :D
Mindkét oldalnak megvannak a hülyéi, ez igaz.
Na jó, szerintem minden tisztázva. Kicsit eloffoltunk a témától. :D
Nagyon sok, nagyon jó választ kaptál már, én csak egy kis megjegyzést tennék hozzá.
Amit tévében látsz, rádióban hallasz nem meteorológusi munka. Az csak egy show. Nem azért kapnak sok-sok pénzt, mert öt percig bohóckodnak a blue/green boxban.
Legtöbbjük nem is szakmabeli csak moderátor. Annyit megtanítottak nekik, hogyha a rendező mondjuk rászól a fülükre, hogy mondjuk "pergesd fel, Lacikám", akkor meg tudja tenni.
A jelentéseket előrejelzéseket hatalmas eszközparkkal, sok-sok munkatárssal, nemzetközi szervezetekkel együtt dolgozva készítik. A nyilvános hírközlőknek szóló munka annyi sincs, mint a jéghegy csúcsa.
Készülnek tanulmányok, tanulmánykötetek, előrejelzések többek között a mezőgazdaságnak, iparnak, a honvédelemnek stb.
Mert pl. az nem a tévéből fog kiderülni, hogy érdemes-e az alföldre rizst ültetni húsz év múlva, vagy inkább kaktuszokban gondolkodjuk, ami bírja a sivatagi létet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!