Úgy tudom, hogy a a szúnyogcsípés utáni viszketés érzés, egy természetes válaszreakció az ember szervezetétől, az idegen fehérjékre. Nem lehetne egy olyan vegyületet (vénásan beadni, injekció) létrehozni, ami egy kis időre felmondja a szervezetnek ezt a funkcióját, azaz hogy XY vegyületre ne lépjen fel válaszreakció? Konkrétan mintegy allergia elleni gyógyszer. Ha tudja az ember, hogy eléggé szúnyogjárta helyre megy, akkor beadja magának ezt a vegyületet (akár filmtablettaként) és éli vidáman az életét. Semennyire sem vagyok érintett ezen a területen, csupán érdekel, hogy ez kivitelezhető lenne-e. :)
A Tyrosur gélt ajánlom, az jó rovarcsípésre. Egyébként pedig az illetőt ugyanúgy ellepnék a szúnyogok, és miután kiment a hatás, vakarózhat rendesen.
2016. aug. 16. 21:42
2/6 Wadmalac válasza:
Antihisztaminok elvileg használnak.
Én spec vagy a vietnami kistégelyes balzsamból, vagy lóbalzsamból szoktam egy cseppet rátenni.
2016. aug. 17. 08:01
3/6 EagleHUN válasza:
Allergia miatt szedek antihisztamint (vény nélkülit gyógyszertárban kaphatót) Augusztustól Novemberig.
Ilyenkor a csipések jóval kevésbé viszketnek és dagadnak be, mint mondjuk Június, Júliusban.
Szóval le lehet állítani a szervezet ezen reakcióját!
Ha meg valami megcsípett és viszket vehetsz rá fenistil gélt, vagy szedj lándzsás útifű levelet és dörzsöld be vele mindkettő segít!
2016. aug. 17. 08:36
4/6 Wadmalac válasza:
Nemrég olvastam egy kutatóról, aki eldöntötte, hogy kialakítja a természetes immunitását a szúnyogcsípésre.
Ehhez (és most nem tudok pontos értéket adni, csak nagyságrendileg) valami 50.000 szúnyogcsípést gyűjtött be egy év alatt, mire teljesen megszűnt a csípés utáni viszketés.
Ja és azt hiszem egy-két hónap alatt meg is szűnt az immunitása.
2016. aug. 17. 12:24
5/6 anonim válasza:
Én úgy tudom, hogy a szúnyog által termelt véralvadásgátló pH-értéke miatt van. Ezesetben szódabikarbóna oldat is segíthet.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!