A szúnyogirtás miért növeli a szúnyogok számát?
Városban élek. Évek óta figyelem, hogy normális esetben alig van szúnyog. Tópartokon, folyópartokon és sok növényzettel rendelkező lakóparkokban biztosan több van, mert a szúnyogok jobban kedvelik a nedvesebb, hűvösebb területeket.
Amikor viszont bejelentik, hogy légi vagy földi szúnyogirtás lesz, akkor rá néhány napra egyre több szúnyog özönlik be a lakásba. Ez még érthető abból a szempontból, hogy nem hat olyan gyorsan a méreg és menekülnek.
De azt végképp nem értem, hogy ilyenkor a csípések miért fertőződnek el és miért hagynak nagyobb piros foltot, bőrkiütések keletkeznek a csípés körül vagy szabályosan begyulladnak a szőrtüszők.
Normális esetben, még néha télen is előfordul, hogy meghúzza magát 1-1 szúnyog és megcsíp. Ilyenkor kicsi pötty keletkezik, ami kicsit viszket és pár napon belül elmúlik. Ez meg akár egy héttől tovább is ott marad.
Mi az oka ennek?
Gondolom, a vegyszerre lehetsz allergiás.
Próbáld meg a csípés után azonnal bekenni Fenistillel vagy cinkes rázókeverékkel a pöttyöt, hátha akkor nem terjed tovább. (A Fenistil elvileg allergiás tünetekre is jó, ha jól tudom; a cinkes lötty viszont sokkal jobban enyhíti a viszketést szerintem.)
Én elég közel lakom a Duna-parthoz, de itt nem szokott túl sok szúnyog lenni, a közvetlen partközelben viszont rengeteg van. Ha nem lett volna irtás többször is, akkor most bizonyára még több lenne.
Szóval, szerencsére engem nem nagyon szoktak szeretni a szúnyogok; most is van egy a lakásban pár napja, de csak azzal "szórakozik", hogy zümmög a fülemnél, meg már vagy háromszor bele is repült. :D
Amelyik viszont megcsíp, azt "kegyetlenül" lecsapom, amint megérzem a bőrömön. (Még mielőtt kiszívhatná a szép, piros véremet. :D)
Nagy ritkán, ha mégis sikerül a tranzakció valamelyik galád jószágnak, nem szokott problémám lenni a csípéssel sem irtás előtt, sem utána.
(Nemrég pár napig volt két pici, piros pöttyöm, de fogalmam sincs, mi csíphetett meg.)
Próbálkozhatsz szúnyogriasztókkal is, hátha távoltartják a kis dögöket:
(Állítólag a vaníliás cukor is jó, csak simán el kell helyezni néhány nyitott tasakot abban a helyiségben, ahol jellemzően tartózkodik az ember. Célszerű ott is, ahol alszik. Vagy vegyél elektromos riasztót.)
Készíthetsz házilag is szúnyogcsapdát, bár szerintem gusztustalan:
Állítólag bizonyos ételek fogyasztása is hatásos lehet:
Egyébként a méhek helyzete még rosszabb, mert ők nem "csak" allergiásak a vegyszerre, hanem elpusztulnak tőle. :(((
Ez valóban inkább allergiás reakció. Amit Berta mondott, jó módszer, próbáld ki.
Nem hinném, hogy több szúnyog lenne, azt sem, hogy menekülnének, egyszerűen feltűnőbbek. Illetve a méreg nem specifikusan a csípőszúnyogokat öli, minden rovart, ami repül - így feltűnőbb, hogy relatíve több a szúnyog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!