A tudomány fejlődhet annyit, hogy megmentse a Földet, illetve az emberiséget a pusztulástól?
Ezekre a dolgokra gondolok: [link]
Szerintetek, illetve a tudomány jelenlegi fejlődése alapján a tudomány meg fogja tudni oldani mondjuk azt a problémát (most tételezzük fel, hogy az emberiség fennmarad addig), hogy a Nap vörös óriássá válik, majd a Merkúr és a Vénusz megsemmisül, de a Föld nem? Teszem azt, utódaink a hőmérsékleti problémákat időjárás-befolyással fogják megoldani, hiszen már most is meg tudjuk változtatni időjárásunkat (globális felmelegedés). Vagy csak én látom rosszul? És szerintetek a tudomány fog annyit fejlődni, hogy meg tudja oldani azt, hogy az emberiség örökké, még sok száz milliárd év múlva is fennmaradhasson, még akkor is, ha nem ezen a bolygón (de inkább törekedve arra, hogy ezen a bolygón)? (Szerintem fontos volna, mivel ha egyszer megszűnik a társadalmunk, a fajunk, akkor valójában mi értelme a mostani életnek, mi értelme annak, hogy alkotunk, ha egyszer úgyis összeomlik az, amit építünk?) Köszönöm szépen, ha rendes választ írsz! :)
Szép napot!
Biztos vagyok benne hogy a tudomány nagyon sok problémát megold majd. Illetve megoldana. Csak hát nem csak a tízparancsolatot kéne betartani meg Buddha tanait követni stb., hanem a tudósok figyelmeztetéseire is hallgatni kéne, no meg be kéne tartani az emberi törvényeket is mindenkinek. Ez bizony nem megy. 7 milliárdan vagyunk kb., és szerintem mindenki minimum egy hibát elkövet naponta a környezetünk ellen. 1-től 100 éves korig.
És ezekről a tudomány értesített minket, tudjuk sőt tanítjuk, napi beszédtéma.
Meggyőződésem hogy az utolsó évekre várunk! Mert azt hisszük ráérünk. Majd egyszer mikor 10 milliárd ember egyszerre ijed meg valamitől akkor cselekszünk. Lehet hogy drasztikus cselekvések lesznek, de megoldják majd, hisz már most is megoldhatnánk, a tudomány tud a megoldásról.
Hogy mi lesz milliárd évek múlva? Arra is sok elmélet született, de én nem tudok ekkorát ugrani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!