Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mi a véleményetek ezekről a...

Mi a véleményetek ezekről a tudományos (vagy "tudományos") kijelentésekről?

Figyelt kérdés

A forrás, ahonnan idézek: [link]

"A memória nem az agy egy bizonyos részében tárolódik. A Stanford Egyeteme kutatója, Karl Pribram szerint a memória a teljes agyban tárolódik."

"A biológusok azt találták, hogy egy személy fizikai lényének teljes kódja megtalálható a test minden egyes sejtjének magvában, beleértve a hajsejteket és körömsejteket is. Ha a fizikai testünk eredeti tervét minden egyes sejt tartalmazza, akkor természetesnek tűnik, hogy a teljes memória is benne van minden agy- és testi sejtünkben."

2016. júl. 14. 13:06
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
61%

"A memória nem az agy egy bizonyos részében tárolódik. A Stanford Egyeteme kutatója, Karl Pribram szerint a memória a teljes agyban tárolódik."

Ez akar igaz is lehet.

"A biológusok azt találták, hogy egy személy fizikai lényének teljes kódja megtalálható a test minden egyes sejtjének magvában, beleértve a hajsejteket és körömsejteket is. Ha a fizikai testünk eredeti tervét minden egyes sejt tartalmazza, akkor természetesnek tűnik, hogy a teljes memória is benne van minden agy- és testi sejtünkben."

Ez feligazsagokbol levezetett butasag. Osszekeveri a DNSt, a genetikai informaciot es a memoriat. Butasag. A ket idezett mondat nem all egymassal osszefuggesben.

Semmit se varj egy weboldaltol, aminek az a cime, hogy nelegybeteg.hu.

2016. júl. 14. 13:09
 2/15 anonim ***** válasza:
59%

" teljes memória is benne van minden agy- és testi sejtünkben."

Szerintem ezzel inkább az ezotéria kategóriába menjél.

2016. júl. 14. 13:12
 3/15 A kérdező kommentje:

Ja, eszem ágában sincs komolyan venni. Bár meghökkentő a számomra, hogy mennyi energiát beleöltek egy rakás olyan cikk megírásába, ami tele van ellentmondásokkal. Az elején még amellett érvel, hogy a memória nem pusztán az agyban raktározódik, mert életünk során egy csomó agysejtünk elpusztul (miközben 20 éves kortól nem termelődik), mégis emlékszünk még a lakcímünkre. :D Aztán a végén meg meggondolja magát a cikkíró, és kijelenti, hogy az összes emlékünk tartalmazza az összes sejtünk. Még a kislábujj körmünkből is előszedhetjük a lakcímünket.

Inkább csak arra voltam kíváncsi, hogy az idézett szövegeknek mennyi tudományos bizonyítéka van.

2016. júl. 14. 13:17
 4/15 anonim ***** válasza:
63%

Azert milyen kis aljasok: van a tanulmany a Stanfordrol, hogy a memoria nem egyes agyteruleten tarolodik, aztan ez fejlodik, hogy nemcsak az agyban, aztan a vegen az osszes setunkben benne lesz teljesen. Nevetseges.

"meghökkentő a számomra, hogy mennyi energiát beleöltek egy rakás olyan cikk megírásába, ami tele van ellentmondásokkal."

Sose becsuld le az emberi butasagot, es az emberi butasagon behajthato hasznot. Az antalvali kuruzslo webshopja eves szinte fel MILLIARDos forgalmat bonyolit. Annyiert en is irnek ilyen cikkeket.

"csomó agysejtünk elpusztul (miközben 20 éves kortól nem termelődik)"

Azert ez szerecsere nem igy van.

2016. júl. 14. 13:31
 5/15 Vree ***** válasza:
73%

Mikor hagyjátok már abba az ezoterikus baromságok olvasgatását? :I

cím: "Amiről nem beszélünk"

MÁR vészcsengő. Esélyes, hogy valami "elhalgatott" titkot akar rádtukmálni. Gondolom a sztenderd csaló retorikai taktikátat mindenki felismeri?

alcím: "tudat, gondolat, lélek"

Itt kellett volna eldobnod.

De legalábbis a következő bekezdésben, ahol egyik ilyen mondat követi a másikat:

"azok számára, akik még mindig a szkepticizmus csapdájában vergődnek..."

" másik (spirituális) univerzum itt van, nincs messze, csak egy másik frekvencián létezik."

Te, ezt én nem bírom végigolvasni, annyira szégyentelen és tömény, desztillált hülyeség az egész.

Vannak arra vonatkozólag kutatások, hogy pontosan milyen módon lehetséges biológiailag "emlékeket" tárolni. Valamilyen szinten például akár a növények is képesek lehetnek máshogy reagálni az alapján, hogy milyen hatásoknak voltak kitéve.

Emlékszem pl. a Mimosa Pudica tanulmányokra:

[link]

De ha ilyeneket akarsz olvasgatni, akkor miért MIÉRT ezoteriás reklámban keresed őket, ahol legjobb esetben is hazugságtrugyi alól kell kibáynásznod valamit, amiben TQLÁN van egy csepp igazságmag (de nem garantált)? Kinek jó ez?

2016. júl. 14. 13:49
 6/15 Wadmalac ***** válasza:
83%

Szerintem jó válaszokat kaptál.

Esetleg PICIT pontosítanék, bővítenék.

Az agyban a memória valóban nem egy helyen van, de az, hogy mindenhol, az túlzás.

A legújabb agykutatások azt mutatják, hogy a különböző jellegű emlékek (kép, szín, szag, hangemlék, stb.)mind máshol, a rövid és hosszú távú emlékezet is máshol. De az biztos, hogy nem igaz, hogy az agy minden részében ott figyel a memória, mint ahogy egy hologram minden darabja tartalmazza a teljes képet.

A minden sejtben jelen lévő örökítőanyag és a memória közt húzott párhuzam rettenetesen sántít.

Az tény, hogy létezik öröklődő memória. Amíg egy emberi csecsemőnek meg kell tanulnia járni, addig egy éppen megszületett kiscsikó percek után talpra áll és még folytathatnám.

De hogy a teljes emlékezet a sejtekben tárolódjon, főleg, hogy a DNS-ben, öröklődően, az teljes nonszensz.

2016. júl. 14. 14:06
 7/15 Wadmalac ***** válasza:
85%

Ejha, most olvastam bele a linkelt cikkbe, aztaretkesq...

:D

A kérdezőt szerintem meg kell dicsérni, hogy ebből az ezokatyvaszból csupán olyan pontokat emelt ki, amelyek legalább részben, esetleg azóta cáfoltan régebben tudományosan is felvetett kérdések voltak.

Olyan ordenáré sületlenségek vannak a cikkben, hogy művészet volt ilyen visszafogott tévedéseket találni benne. :D

2016. júl. 14. 14:48
 8/15 anonim ***** válasza:
31%

Én csak azt nem értem, hogy miért nem az ezoterikus oldalakat lepik el a tudományos közlemények?

Miért a tudományos oldalakon buzog fel mindig az ezotéria?

Ennek az írásnak sem kellett volna idekerülnie.

2016. júl. 14. 15:33
 9/15 Vree ***** válasza:
76%

Wadmalac: Nekem amúgy kvázi tetszett a cikk, mert ha EZT valaki végigolvassa, és utána rendesen utánanéz a tényeknek, akkor egész életében immunis lesz az ezoterikus típusdumákkal szemben, mert ez úgy kábé mindent megpróbál egybeömleszteni. :D

Van benne minden: aurák, túlvilág, álgyógyszerek, kvantummechanika-félremagyarázás, áltudósok, valódi tudósok félreidézve, fogalomzavar (a vissza-visszatérő fény tulajdonságainak azonosítása a gondolatok tulajdonságaival, például), teeeljesen mindegy, hogy van-e köze az aktuális témához vagy sem. :D Ilyen szempontból nagyon tanulságos cikk.

Csak mondom, ilyen körülmények között azt nem értem, hogyan jutott valaki el egy egészen a legvégén található mondatig, úgy, hogy azt kellőképpen komolyan bírja venni, hogy rákérdezzen. :D

2016. júl. 14. 16:34
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
Ha megfigyeled, oldalt hírlevélre lehet feliratkozni. Fogadni mernék rá, hogy azokban minden féle csodaszert próbálnak rátukmálni az áldozatra.
2016. júl. 14. 19:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!