Mi a véleményetek ezekről a tudományos (vagy "tudományos") kijelentésekről?
A forrás, ahonnan idézek: [link]
"A memória nem az agy egy bizonyos részében tárolódik. A Stanford Egyeteme kutatója, Karl Pribram szerint a memória a teljes agyban tárolódik."
"A biológusok azt találták, hogy egy személy fizikai lényének teljes kódja megtalálható a test minden egyes sejtjének magvában, beleértve a hajsejteket és körömsejteket is. Ha a fizikai testünk eredeti tervét minden egyes sejt tartalmazza, akkor természetesnek tűnik, hogy a teljes memória is benne van minden agy- és testi sejtünkben."
Vree: valóban igazad van, de nekem nem volt erőm a végéig olvasni, az első öt sor után már csak görgetve, tíz soronként borzadtam össze.
Bevallom, képtelen voltam végigolvasni ennyi tömény marhaságot. :)
Vree, én sem olvastam végig vazze, rohadt nagy sértésnek vettem!!!
De az tényleg foglalkoztat, hogy miként tárolódnak az emlékek. Véletlenül beleszörfölődtem ide, aztán olvasgattam belőle ezt-azt, mert az igazat megvallva szórakozásomat lelem néha (tényleg csak néha, amikor nagyon van időm) ilyen marhaságokban keresni az önellentmondásokat.
És most teljesen függetlenül a cikktől tettem föl a kérdésemet, hogy ennek a kijelentésnek vaj' van-e valami tudományosabb alapja, vagy csak ezos hülyeség. (Erősen sejtettem, hogy az utóbbi, de kíváncsi voltam, na.)
Akik pedig azon vergődnek, hogy "ennek a cikknek sem ide kellett volna kerülnie", azoknak azt válaszolom, hogy a kérdésem a tudomány témakörbe illik, mert a tudománytól várom rá a választ, nem az ezósoktól.
Köszi a válaszokat, megnyugodtam és jókat szórakoztam rajta (csak a vergődő parasztok megkímélhetnének, mintha azonosítanának engem ennek a honlapnak a "hívével"...)
"ennek a cikknek sem ide kellett volna kerülnie"
Az a baj, hogy itt reklámot csinálsz neki. Egy hozzá nem értő ebből csak annyit fog fel, úgy tűnik neki, mintha itt érdemes lenne erről beszélni. És SOK hozzá nem értő van!
Olyan a hatása, mintha egy jó nagy darab, gőzölgő ürüléket tettél volna az ebédlőasztal közepére.
NEM ott a helye!
:D
Ez, jó, bizony sajnos itt a tudomány rovatban is, ha xarról akarunk beszélgetni, akkor bizony ki kell tenni a táblát, hogy vigyázz, ez xar, ne edd meg.
Persze a legtudománytalanabb témát is ki tudjuk beszélni teljesen korrekt tudományos módon, de tény, hogy van, aki készpénznek vesz mindent, amit olvas.
Nos, erről szerintem nem a kérdező tehet, meg az sem bűn, hogy az átlagembert okosabbnak feltételezi a szomorú valóságnál.
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!