Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mi a véleményetek ezekről a...

Mi a véleményetek ezekről a tudományos (vagy "tudományos") kijelentésekről?

Figyelt kérdés

A forrás, ahonnan idézek: [link]

"A memória nem az agy egy bizonyos részében tárolódik. A Stanford Egyeteme kutatója, Karl Pribram szerint a memória a teljes agyban tárolódik."

"A biológusok azt találták, hogy egy személy fizikai lényének teljes kódja megtalálható a test minden egyes sejtjének magvában, beleértve a hajsejteket és körömsejteket is. Ha a fizikai testünk eredeti tervét minden egyes sejt tartalmazza, akkor természetesnek tűnik, hogy a teljes memória is benne van minden agy- és testi sejtünkben."

2016. júl. 14. 13:06
1 2
 11/15 Wadmalac ***** válasza:
74%

Vree: valóban igazad van, de nekem nem volt erőm a végéig olvasni, az első öt sor után már csak görgetve, tíz soronként borzadtam össze.

Bevallom, képtelen voltam végigolvasni ennyi tömény marhaságot. :)

2016. júl. 15. 07:14
 12/15 A kérdező kommentje:

Vree, én sem olvastam végig vazze, rohadt nagy sértésnek vettem!!!

De az tényleg foglalkoztat, hogy miként tárolódnak az emlékek. Véletlenül beleszörfölődtem ide, aztán olvasgattam belőle ezt-azt, mert az igazat megvallva szórakozásomat lelem néha (tényleg csak néha, amikor nagyon van időm) ilyen marhaságokban keresni az önellentmondásokat.

És most teljesen függetlenül a cikktől tettem föl a kérdésemet, hogy ennek a kijelentésnek vaj' van-e valami tudományosabb alapja, vagy csak ezos hülyeség. (Erősen sejtettem, hogy az utóbbi, de kíváncsi voltam, na.)

Akik pedig azon vergődnek, hogy "ennek a cikknek sem ide kellett volna kerülnie", azoknak azt válaszolom, hogy a kérdésem a tudomány témakörbe illik, mert a tudománytól várom rá a választ, nem az ezósoktól.

Köszi a válaszokat, megnyugodtam és jókat szórakoztam rajta (csak a vergődő parasztok megkímélhetnének, mintha azonosítanának engem ennek a honlapnak a "hívével"...)

2016. júl. 15. 13:34
 13/15 anonim ***** válasza:

"ennek a cikknek sem ide kellett volna kerülnie"

Az a baj, hogy itt reklámot csinálsz neki. Egy hozzá nem értő ebből csak annyit fog fel, úgy tűnik neki, mintha itt érdemes lenne erről beszélni. És SOK hozzá nem értő van!

Olyan a hatása, mintha egy jó nagy darab, gőzölgő ürüléket tettél volna az ebédlőasztal közepére.

NEM ott a helye!

2016. júl. 15. 13:49
 14/15 Wadmalac ***** válasza:
67%

:D

Ez, jó, bizony sajnos itt a tudomány rovatban is, ha xarról akarunk beszélgetni, akkor bizony ki kell tenni a táblát, hogy vigyázz, ez xar, ne edd meg.

Persze a legtudománytalanabb témát is ki tudjuk beszélni teljesen korrekt tudományos módon, de tény, hogy van, aki készpénznek vesz mindent, amit olvas.

Nos, erről szerintem nem a kérdező tehet, meg az sem bűn, hogy az átlagembert okosabbnak feltételezi a szomorú valóságnál.

:)

2016. júl. 15. 14:10
 15/15 A kérdező kommentje:
Igazán őszintén mondom, eszembe se jutott, hogy valaki majd komoly tudományos anyagnak fogja gondolni a cikket. De tényleg felesleges volt belinkelni, az igaz.
2016. júl. 15. 14:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!