Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » A tudomány fejlődhet annyit,...

A tudomány fejlődhet annyit, hogy megmentse a Földet, illetve az emberiséget a pusztulástól?

Figyelt kérdés

Ezekre a dolgokra gondolok: [link]

Szerintetek, illetve a tudomány jelenlegi fejlődése alapján a tudomány meg fogja tudni oldani mondjuk azt a problémát (most tételezzük fel, hogy az emberiség fennmarad addig), hogy a Nap vörös óriássá válik, majd a Merkúr és a Vénusz megsemmisül, de a Föld nem? Teszem azt, utódaink a hőmérsékleti problémákat időjárás-befolyással fogják megoldani, hiszen már most is meg tudjuk változtatni időjárásunkat (globális felmelegedés). Vagy csak én látom rosszul? És szerintetek a tudomány fog annyit fejlődni, hogy meg tudja oldani azt, hogy az emberiség örökké, még sok száz milliárd év múlva is fennmaradhasson, még akkor is, ha nem ezen a bolygón (de inkább törekedve arra, hogy ezen a bolygón)? (Szerintem fontos volna, mivel ha egyszer megszűnik a társadalmunk, a fajunk, akkor valójában mi értelme a mostani életnek, mi értelme annak, hogy alkotunk, ha egyszer úgyis összeomlik az, amit építünk?) Köszönöm szépen, ha rendes választ írsz! :)

Szép napot!

2016. júl. 25. 19:15
1 2
 1/11 anonim válasza:
37%
A Nap felfúvódása annyira soká lesz, hogy teljes időpazarlás fantáziálgatni róla.
2016. júl. 25. 19:37
 2/11 A kérdező kommentje:
Szerintem a tudomány annyit fog addig fejlődni, hogy meg fogják tudni oldani utódaink a Nap felfúvódásának problémáját akár "művíz" és "műhidrogén" feltalálásával, hogy itt maradjunk a bolygón, vagyis inkább itt legyen az emberiség központja.
2016. júl. 25. 19:57
 3/11 Vree ***** válasza:
74%

Mi a #&@ért aggódsz egy 1 milliárd év múlva bekövetkező esemény miatt? :p

Meg vagyon mondva, hogy addigra már ucatszorosan nem lesz ember. Ha valahogy mégis, akkor feltehetőleg akkora csillagistenek lesznek, hogy felesleges féltened őket.

"Teszem azt, utódaink a hőmérsékleti problémákat időjárás-befolyással fogják megoldani"

Mondjuk vörös nap ellen időjárás-kontrollt alkalmazni olyan, mint tűz ellen feltenni a naptejet. :D

"mi értelme annak, hogy alkotunk, ha egyszer úgyis összeomlik az, amit építünk?"

Pontosan erről szól az élet. Halogatni az elkerülhetetlent. Én ne

Az utazás maga a cél.

Nem tudom az örökkévalőság mitől olyan megnyugtató.

Fogd fel így: ha már megvolt az esélyünk, ideje másnak is lehetőséget adni.

2016. júl. 25. 19:59
 4/11 anonim ***** válasza:

100 éven belül állandó emberlakta bázisunk lesz a Marson.

A Holdon már ma is folyamatosan ember tartózkodik.

Nem a Földön fogja túlélni az Ember a világvégét.

2016. júl. 25. 20:26
 5/11 anonim ***** válasza:
0%

Igazából nem a tudomány tehet a Föld pusztulásáról, hanem az ember. Az összes technika, tudomány semmit sem ér spirituális tudás nélkül !

Elpusztítjuk a Földet a környezetszennyezés miatt, de ez nem a tudomány hibája, hanem a tudományra erőltetett materializmus miatt, ami szerint te csak egy random sejthalmaz vagy, aminek értelme, célja sincsen

2016. júl. 25. 20:27
 6/11 A kérdező kommentje:
Kedves 5-ös, ezzel én is egyetértek, a tudomány haladása mellett a kereszténység haladását is nagyon fontosnak tartom.
2016. júl. 25. 21:40
 7/11 anonim ***** válasza:
80%

Szerintem igen. Ha nem irtjuk ki egymást, vagy nem jön egy váratlan kisbolygó, szerintem sokkal hamarabb kicuccolunk az űrbe, mintsem a Nap vörös óriássá növekedjen.

Amúgy elég sanszos, hogy ahova eljutott és amit összehozott az emberiség, egyszer végleg eltűnik. De én materialista szemmel nézem a világot.

2016. júl. 26. 00:15
 8/11 Wadmalac ***** válasza:

Addigra vagy nem leszünk, vagy nem itt. A Föld maximum turisztikai látványosság, nosztalgikus ősvilág lesz, amit esetleg muzeális értéke miatt akarna valaki megmenteni.

Ha él majd akkor még a Földön ember, akkor abból valószínűleg nem megmentés, hanem utolsó exodus lesz, szomorkodva visszanézve.

2016. júl. 26. 08:11
 9/11 anonim ***** válasza:

Túl nagy a lépték. Addig még eltelik pár milliárd év. Több, mint a föld életkora, amihez képest az emberiség még csecsemőkorban van. Egyelőre az az emberiség gondja, hogy önmagát ne irtsa ki.

Egyébként minden ilyen problematika mindig a sebességkülönbségre vezetődik vissza. Az emberiség, a bolygók, a napok mind eltérően fejlődnek, öregszenek. Az emberek önmagukban is rendkívül eltérő szinten állnak. Ebből következően mindnek más fontos, mindenkinek más a "cselekvése". Némelyik sietteti, mások meg, késleltetik a pusztulás ütemét. A gyorsabb nyer. A tudomány és a kereszténység fejlődése pedig egymást kizáró fogalmak. Egy bizonyos szinten túl.

2016. júl. 26. 11:21
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Azt ugye tudjuk, hogy a vallásnak semmi köze nincs a környezetvédelemhez?

A tudomány abszolút nem állítja azt, hogy bátran lehet használni az erőforrásokat, igazából a környezetvédelmi törekvések is a tudomány termékei. Pl. az üvegházhatás felismerése, vagy az újrahasznosítás technológiai megoldásai. Az emberi hülyeségen pedig nem a vallás fog segíteni, hanem az oktatás. Ne azért ne dobja valaki a patakba a PET palackot, mert a pap azt mondta, hogy az rossz dolog, hanem legyen tisztában a következményeivel. 2 miatyánk elmormolása sem fogja megoldani a problémát.

2016. júl. 26. 13:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!