A tudomány fejlődhet annyit, hogy megmentse a Földet, illetve az emberiséget a pusztulástól?
Ezekre a dolgokra gondolok: [link]
Szerintetek, illetve a tudomány jelenlegi fejlődése alapján a tudomány meg fogja tudni oldani mondjuk azt a problémát (most tételezzük fel, hogy az emberiség fennmarad addig), hogy a Nap vörös óriássá válik, majd a Merkúr és a Vénusz megsemmisül, de a Föld nem? Teszem azt, utódaink a hőmérsékleti problémákat időjárás-befolyással fogják megoldani, hiszen már most is meg tudjuk változtatni időjárásunkat (globális felmelegedés). Vagy csak én látom rosszul? És szerintetek a tudomány fog annyit fejlődni, hogy meg tudja oldani azt, hogy az emberiség örökké, még sok száz milliárd év múlva is fennmaradhasson, még akkor is, ha nem ezen a bolygón (de inkább törekedve arra, hogy ezen a bolygón)? (Szerintem fontos volna, mivel ha egyszer megszűnik a társadalmunk, a fajunk, akkor valójában mi értelme a mostani életnek, mi értelme annak, hogy alkotunk, ha egyszer úgyis összeomlik az, amit építünk?) Köszönöm szépen, ha rendes választ írsz! :)
Szép napot!
Mi a #&@ért aggódsz egy 1 milliárd év múlva bekövetkező esemény miatt? :p
Meg vagyon mondva, hogy addigra már ucatszorosan nem lesz ember. Ha valahogy mégis, akkor feltehetőleg akkora csillagistenek lesznek, hogy felesleges féltened őket.
"Teszem azt, utódaink a hőmérsékleti problémákat időjárás-befolyással fogják megoldani"
Mondjuk vörös nap ellen időjárás-kontrollt alkalmazni olyan, mint tűz ellen feltenni a naptejet. :D
"mi értelme annak, hogy alkotunk, ha egyszer úgyis összeomlik az, amit építünk?"
Pontosan erről szól az élet. Halogatni az elkerülhetetlent. Én ne
Az utazás maga a cél.
Nem tudom az örökkévalőság mitől olyan megnyugtató.
Fogd fel így: ha már megvolt az esélyünk, ideje másnak is lehetőséget adni.
100 éven belül állandó emberlakta bázisunk lesz a Marson.
A Holdon már ma is folyamatosan ember tartózkodik.
Nem a Földön fogja túlélni az Ember a világvégét.
Igazából nem a tudomány tehet a Föld pusztulásáról, hanem az ember. Az összes technika, tudomány semmit sem ér spirituális tudás nélkül !
Elpusztítjuk a Földet a környezetszennyezés miatt, de ez nem a tudomány hibája, hanem a tudományra erőltetett materializmus miatt, ami szerint te csak egy random sejthalmaz vagy, aminek értelme, célja sincsen
Szerintem igen. Ha nem irtjuk ki egymást, vagy nem jön egy váratlan kisbolygó, szerintem sokkal hamarabb kicuccolunk az űrbe, mintsem a Nap vörös óriássá növekedjen.
Amúgy elég sanszos, hogy ahova eljutott és amit összehozott az emberiség, egyszer végleg eltűnik. De én materialista szemmel nézem a világot.
Addigra vagy nem leszünk, vagy nem itt. A Föld maximum turisztikai látványosság, nosztalgikus ősvilág lesz, amit esetleg muzeális értéke miatt akarna valaki megmenteni.
Ha él majd akkor még a Földön ember, akkor abból valószínűleg nem megmentés, hanem utolsó exodus lesz, szomorkodva visszanézve.
Túl nagy a lépték. Addig még eltelik pár milliárd év. Több, mint a föld életkora, amihez képest az emberiség még csecsemőkorban van. Egyelőre az az emberiség gondja, hogy önmagát ne irtsa ki.
Egyébként minden ilyen problematika mindig a sebességkülönbségre vezetődik vissza. Az emberiség, a bolygók, a napok mind eltérően fejlődnek, öregszenek. Az emberek önmagukban is rendkívül eltérő szinten állnak. Ebből következően mindnek más fontos, mindenkinek más a "cselekvése". Némelyik sietteti, mások meg, késleltetik a pusztulás ütemét. A gyorsabb nyer. A tudomány és a kereszténység fejlődése pedig egymást kizáró fogalmak. Egy bizonyos szinten túl.
Azt ugye tudjuk, hogy a vallásnak semmi köze nincs a környezetvédelemhez?
A tudomány abszolút nem állítja azt, hogy bátran lehet használni az erőforrásokat, igazából a környezetvédelmi törekvések is a tudomány termékei. Pl. az üvegházhatás felismerése, vagy az újrahasznosítás technológiai megoldásai. Az emberi hülyeségen pedig nem a vallás fog segíteni, hanem az oktatás. Ne azért ne dobja valaki a patakba a PET palackot, mert a pap azt mondta, hogy az rossz dolog, hanem legyen tisztában a következményeivel. 2 miatyánk elmormolása sem fogja megoldani a problémát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!