Miért van az, hogy a fehér emberek teljesen máshogy néznek ki, pl teljesen más alkat, szem, hajszín, kinézet, míg a feketék és az ázsiaiak általában nagyon hasonlítanak egymásra?
Hogy a csudába néznének már ki egyformán xD
Ezek egyformák?
És ezek?
Hát ezek?
Egyszerűen arról van szó, hogy a te arcfelismerő képességed fejletlen, amikor más rasszokról van szó.
Mondjuk ha látsz egy mandulavágású szemet, akkor az neked már mind egyforma - lehet, hogy még a különféle ázsiai országokra jellemző szemtípusokat se tudod megkülönböztetni, pedig közelről sem egyformák:
Míg egy kaukázusi szemnél még az aprócska különbségeket is észleled. Pedig a gyakorlatlan szemnek ezek is "egyformák".
A jó hír, hogy ezzel nem csak te vagy így, ez univerzális: egy más rasszba tartozó embernek gyakran a "fehérek" ugyanúgy "egyformának" tűnnek. Gyakorolj és hamarosan te is elsajátítod, hogy észrevedd az eltéréseket.
Na azért ne mondd, hogy nem tudod megkülönböztetni Morgan Freemant Samuel L. Jacksontól vagy Barack Obamától.
Vagy hogy nem tudod megkülönböztetni Bruce Lee-t Kim Dzsong Untól...
#5 NEM "GENETIKALILAG"! Ne beszéljünk baromságot.
EZ a fajta arcfelismerés tanult képesség.
Én nem mondtam egy szóval sem, hogy nem tudom őket megkülönböztetni, csak hogy nagyon hasonlítanak.
Pl az ázsiaiak, amiket linkeltél még mindig úgy gondolom, hogy nagyon hasonlítanak. Pl azt is tudom, hogy a kínaiak pl sárgák, a japánok, eszkimók fehérebbek. Nyilván látom a különbséget..
De azok a képek, amiket linkeltél nem értem, az utóbbiakon szerintem mindenféle rassz van.
Lehet én vagyok gyenge ebben, de nekem két random ázsiai jobban hasonlít egymásra, mint két fehér. És nem csak nekem, hanem így is van.:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!