PH számolás? Van konkrét példa.
Figyelt kérdés
Szeretném a segítségét kérni valakinek, aki el tudná magyarázni, hogy hogyan is kell egy oldat pH-ját kiszámolni. Azt tudom, hogy a pH az az oldat H+/H3O+ ion koncentrációjának negatív logaritmusa. Órán mintha úgy csináltuk volna (már nem nagyon emlékszem), hogy a 10^-14 kitevőjéből kivontuk valamennyit, így kaptunk mondjuk 10^-12t és 12 lett az oldat pH-ja.
Ez szerintem nagyon nem jól van a fejemben. :S
Szóval tudna nekem segíteni valaki?
A konkrét példa:
Mekkora annak az oldatnak a pH-ja, amelyet úgy készítettünk, hogy 1,00 cm3, 1,185 g/cm3 sűrűségű, 37 m/m%-os sósavoldatból 5 dm3 oldatot állítunk elő?
Előre is nagyon szépen köszönöm a segítséget! ^^
2016. jún. 26. 19:13
1/1 anonim válasza:
A ph a H3O+ vagy H+ koncentráció 10es alapú logaritmusával egyenlő. A koncentráció mértékegysége mol/dm³.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!