Csak szerintem kamu a globális felmelegedés?
Szerintem nem kamu, vagy te nem érzed, hogy évről évre melegebbek a nyarak, és alig esik hó?
És nem is egy ember teszi tönkre a bolygót, hanem az emberiség. Nem is értem, honnan vetted az egy embert?
Nem is tönkretételről van szó, hanem arról hogy rengeteg lapáttal rátesz az emberiség a felmelegedésre.
És nem, nem csak szerinted kamu. Sajnos sokan vannak, akik tájékozatlanságból, nemtörődömségből, vagy egyszerűen tagadásból elutasítják a valóságot.
Az tény hogy interglaciálisban vagyunk jelenleg földtörténeti szemszögből nézve, azaz két jégkorszak közötti felmelegedési időszak van. Ezt nem az ember okozta. A vita tárgya általában az szokott lenni, hogy az antropogén hatás mennyire jelentős, mennyire gyorsítja a folyamatot. Nem az, hogy van e klímaváltozás vagy nincs.
Az szerint a globális felmelegedést az ember okozza ugyanolyan tájékozatlan paraszt mint aki szerint nincs globális felmelegedés.
Nyilván valóan nem kamu, bár rengeteg hatalmi szereplőnek fáj, hogy ki kéne nyitnia a pénztárcáját.
Továbbá sajnálatos módon sokan nem képesek áttekinteni a Világ dolgait. Ezzel leginkább az a baj, hogy a közvélemény egy része így helytelen döntéseket fog támogatni.
A mi helyzetünkben alapból nem lesznek egyenlőre kritikus dolgok. Az emelkedő tengervízszint minket nem fenyeget, ivóvizünk van bőven, és az emelkedő hőmérséklet sem lesz végzetes a mezőgazdaságunk számára.
Viszont a Világ más részein ez kritikus körülményekhez fog vezetni. Mára túlnépesedett területek válnak majd élhetetlenné, elborítja majd a víz, elfogy az ivóvíz, a földek művelhetetlenné válnak. Namost, ezek a folyamatok pedig még a mostaninál is nagyobb népvándorláshoz fognak vezetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!