Mely kontinenseket veszélyeztett legjobban a globális felmelegedés?
gyengébbek kedvéért a kérdés arra irányult, hogy melyek azok a kontinensek, amelyeket a "LEGJOBBAN" érint.
(Ugyanis nyílvánvalóan mindegyiket érinti, de van amelyiket kevésbé, van amelyiket jobban... :)
Nem lesz globális felmelegedés, hanem már van. Az elmúlt 12 hónap mind melegrekord volt. Tehát a 2016 április olyan meleg volt, mint még egy április sem, mióta létezik hőmérséklet dokumentáció (1880). És a március, február, január, 2015 december, november, október, stb. is. És nem, akárhányszor mondjátok el, nem természetes folyamat. Nem stimmel sok más dolog között az időskála. A jégkorszakok sokkal-sokkal lassabb változások. De ez csak a nagyon alap, ha részletesebben belemész akkor rájössz hogy a hőmérséklet változása az egyetlen hasonlóság a kettőben, semmilyen részlet nem stimmel.
Hogy a kérdéshez is hozzászóljak, nekem úgy tűnik hogy Észak-Amerikát sújtja leginkább rövid távon. Mivel ott eleve rengeteg tornádó meg hurrikán van, és a globális felmelegedés ezeknek a felerősödésével jár. A világ többi részét inkább a hosszútávú hatások veszélyeztetik. Ebből talán a legsúlyosabb a tengerszint emelkedés. Ez Óceániát, Kelet-Ázsiát sújthatja a legdurvábban, de persze minden más óceánparti területet is. Az elsivatagosodás nem tudom mennyire lesz komoly probléma, sújthatja a mérsékelt öv déli részeit, de szerintem ez inkább csak a mezőgazdasági termelések áttelepítését fogja jelenteni, nem katasztrofális.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!