Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Hogy mondjam ki helyesen ezt...

Hogy mondjam ki helyesen ezt a matematikai definíciót?

Figyelt kérdés

Definíció: Az f: R->R, f(x) = a^x (a>0) függvényt exponenciális függvénynek nevezzük. Az a = 1 esetén az exponenciális függvény konstans: f(x) = 1^x = 1.

A bajom a def. elejével van, a "f: R->R, f(x) = a^x" -t hogy mondjam ki?

Persze úgy, hogy nyelvtanilag passzoljon is a mondat többi részéhez.

Előre köszönöm!

2016. jún. 6. 17:05
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Tökéletes érettségire megfelel, (megint felcserélted az ÉT-t és az ÉK-t)

De nyugodtan megteheted, hogy előbb elmondod, hogy néz ki a log(x) fgv hozzárendelési szabálya, aztán meg kitérsz egy következő gondolati egységben, hogy miért pozitív valós a logaritmus alapja (kivéve az egy helyet)

Így nem kell akkora levegőt venned, nem kapkodsz :D

2016. jún. 6. 17:36
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Nem is, én cseréltem fel a tartományokat, elnézést xD
2016. jún. 6. 17:38
 13/16 anonim ***** válasza:
Kétszer tévedtem, mégis csak felcserélted. Inkább kinyomom az internetet. Ha van még kérdésed csütörtökig nyugodtan írhatsz privátot
2016. jún. 6. 17:41
 14/16 A kérdező kommentje:

Igen, látom, felcseréltem. :D

Köszi! Írok privátot, mert fontos nekem a szóbeli, és nem akarom nagyon elszúrni, és jobb, ha valakivel a kérdéseimet meg tudom beszélni! :)

2016. jún. 6. 17:42
 15/16 anonim ***** válasza:
(szimbólumokban jól írtad, szövegben felcserélted)
2016. jún. 6. 17:42
 16/16 anonim ***** válasza:
Az R->R egy olyan hozzárendelés, aminek a valós számok halmaza az értelmezési tartománya, a KÉPHALMAZA pedig a valós számok halmaza. Nem pedig az értékkészlete!!!
2016. jún. 6. 18:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!