Miből van a Világűr?
Jó kérdés!
Ha légüres tér, akkor az nem vákuum? és ha az, hogyhogy nem vonz?
Igazából nem üres, mert hemzseg a fotonoktól. Egy nagy fotonleves az egész.
A légüres tér meg nem vonz semmit, nem tudom, miért kellene vonzania.
tele van nagyenergiájú elektromágneses sugárzással(Gamma, RTG és kozmikus), átlagos sürűsége 1 H atom/cm^2, tehát nincs tökéletes vákuum.
Ezeket leszámítva kb olyan mint ha egy csontüres tornateremben lebegnél. Tér az van, idő is csak szinte anyag nincs, amit megfoghatnál, érzékelhetnél.
Gravitációs tér(éter) van,amire a tömeggel rendelkező égitestek hatással vannak. Ezt a teret egy óriási tömegű objektum szó szerint meggörbíti.
Ezen felül a fent említett elektronmágneses sugárzás széles spektruma megtalálható,és kósza anyagdarabkák a mm-es mikrometeoritoktól a többszáz km-es aszteroidákig,illetve még (döntöen H-He) gázok fagyott és nem fagyott részecskéi atomjai "nyomás nélküli" állapotában azaz tágulva egymástól.... találhatók.
Így a világűrt nem nevezném üres térnek,inkább rendkívül ritka térfogatú tér a helyes megnevezés.
13:56
Most egy qrva nagy marhaságot kérdezek:D.....
Mi az a foton?
A foton fényrészecske, a fény részecskéje, én úgy tudom!
A világűr:anyagból és antianyagból van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!