Szerintetek mi lesz ha elfogy az olaj?
amikor már csak 500évre lesz elég kitör a háború, de még nem most
2016. márc. 30. 19:43
Már msot sincs túl sok. Illetve elméletileg van, csak igen komoly hányada olyan helyen, mondjuk óceánok mélyén, ahol több energiát kellene belefektetni a kitermelésébe, mint amennyi kinyerhető belőle, ergo van, csak nagy részét egyszerűen képtelenek vagyunk használni.
Egyébként pedig már most is az megy, hogy egyesek gőzerővel próbálkoznak alternatív megoldások keresésében, ilyen kutatások eredménye az elektromos autó, hidrogéncella, stb.
2016. márc. 30. 19:51
3/17 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó válaszoló! Egyet értek veled! Az is igaz hogy az olaj miatt elég nagy háborúk törnek/törtek ki. Hisz afganisztánba is jó iraqba is olaj miatt háborúznak. 'Pár év múlva már nem az olaj hanem a víz miatt fogunk háborúzni'.
Vegyük úgy hogy az olaj elfog fogyni majd egyszer. De nem ma és nem 10 év múlva. Hanem sokára. Szerintem elég nagy káoszt okozna ez az egész dolog. Na még valami. Az ismerőseim 90%-a azt se tudja mi az a kőolaj :D
Nem hirtelen fog elfogyni, lesz idő az átállásra, csak folyamatosan drágább lesz ahogy nehezebben hozzáférhető forrást használnak. Aztán még ott a jeges tenger a 2100-as években lesz teljesen jégmentes, már azon vitáznak kinek melyik részéről lesz joga bányászni. Szerintem a század végére nagyjából meglesz az üzemanyag átállás, aztán főleg csak kenőanyagnak meg műanyaggyártáshoz használják majd.
2016. márc. 30. 20:06
5/17 A kérdező kommentje:
Hát ez is egy tény! De én úgy kérdezném hogy mi 'Lenne' ha 40 év múlva semmi olajat nem tudnának már felhozni. Oké tudom nem lesz ilyen. De mi lenne ha.
Olajpálmát már ma is termesztenek "bio"üzemanyag miatt, valójában annyira nem bio mert esőerdőket irtanak az ültetvények miatt. Ezt már ma is használják üzemanyagként, meg ételekben és kozmetikumokban is.
2016. márc. 30. 20:15
7/17 A kérdező kommentje:
Erről én is hallottam anno. Talán egy dok filmbe. Amúgy szerintetek gáz hogy engem ez a téma ennyire érdekel? PL : Kőolaj, nemesfémek, bányászat és még sok minden(Jelenleg programozónak tanulok) De azon kívül még ezek is érdekelnek.
Oláh György Nobel-díjas vegyész elvi megoldást dolgozott ki az olaj utánra: széndioxidból és vízből metanol alapon ugyanúgy fel lehet építeni a kémiát mint olaj alapról. Ehez szükséges energiát persze atomerő adja.
és megy minden mint régen.
2016. márc. 30. 20:29
Leírtad te is. Fokozatosan drágulni fog, és egyszer eléri azt a határt, hogy olcsóbb lesz elektromos kocsit venni mindenkinek mint benzinest
2016. márc. 30. 20:52
10/17 A kérdező kommentje:
Csak nincs annyi elektromos autó. Az még csak jön befele. Nincs belőle annyira sok. Jó lehet van több millió. De a benzines autót millió számra gyártják. Asszem évi 99 millió. Míg az elektromos. Annak a fele.
Kapcsolódó kérdések: