Hogyan lesz az ételből energia?
Figyelt kérdés
Miután megessszük az ételt, mindenféle enzim lebontja de utána mi történik?2016. márc. 29. 19:50
1/5 anonim válasza:
Energiának a szervezet a cukrot használja, és az ATP-t.
2/5 anonim válasza:
3/5 anonim válasza:
Ez rettentően bonyolult. Lényeg, hogy amikor lebontódik, akkor energia szabadul fel. Ez az energia ATP keletkezéséhet szolgál. Ez "energiát raktároz", mivel amikor energia kell akkor ATP bontódik le, és úgy szabadul fel energia.
Amúgy aki azt írta hogy cukor kell hozzá, az pontatlan. Zsírsavak és aminosavak nem alakulnak át cukorra, mégis van belőlük energia...
4/5 anonim válasza:
valójában az ATP nem bomlik le, csak lead egy foszfátésztert és ADP lesz belőle
5/5 anonim válasza:
A belekből a vérbő nyálkahártyák és kapilláris erek vékony membránján a vérkeringésbe jut, onnan pedig többnyire a koncentrációgradiensnek megfelelően a szervezet különböző sejtjeibe. A fő energiaforrás a glükóz, amit a mitokondriumokban lokalizált enzimek eloxidálnak, eközben a felszabaduló energia foszfát-kötések formájában akkumulálódik (ADP, ATP), a veszteség pedig hőenergiaként jelentkezik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!