Miért nem látjuk a csillagokat az űrben?
Ez mindig felmerül bennem és nem értem, hogy amikor éjszaka látni tiszta égen szmog meg minden nélkül a csillagokat, sokszor még város néhány területén is akkor az űrben készült felvételeken (műholdakról vagy a legujabbak most otthoni drónokról) miért nem látni, csak a feketeséget?
Persze gondoltam már arra, hogy mert süt a nap és ez olyan hatás, hogy ha beállok egy utcai lámpa alá és úgy nézek az égre, akkor nem fogom látni a csillagokat a fényszennyezés miatt, ugyanemiatt nem látni őket a városból sem, rendben de akkor meg miért nem találok videókat a föld másik aktuálisan sötét oldala felől készült képeket, akkor még a holdat is láthatnánk a csillagok melett, vagy még akkor se látnánk a Nap miatt?
Akkor miért láthatjuk a Földről?
Na közbe találtam, azért a kérdést kint hagyom annak akit még érdekelt ez, mindig csak a napot látni az űrben ott készülnek a videók, remélem ez tényleg valódi, annak tűnik mondjuk én fényesebbnek gondoltam az űrből nézve a csillagokat persze gondolom azért szabad szemmel más lenne.
https://www.youtube.com/watch?v=FG0fTKAqZ5g
Itt van annak is aki nem akar regisztrálni csak hogy megnézhessen egy szaros linket:
/watch?v=FG0fTKAqZ5g
watch?v=FG0fTKAqZ5g
youtube.com/watch?v=FG0fTKAqZ5g
1. Nappal azért nem látjuk a csillagokat, mert a légkörön szóródik a Nap fénye, és az elnyomja a csillagok fényét. Ahogy írtad, túl halványak a csillagok, a légkörről jóval nagyobb fényt kapunk egy csillag irányából.
2. A kamerák általában azért mutatják sötétnek az eget, mert az érzékenységük egy világosabb objektumra van beállítva, pl. holdfelszínre, földfelszínre, stb. Érzékeny kamerákkal lehetne látni a csillagos eget, csak akkor minden más túl világos lenne. Általában a csillagokat nem könnyű fotózni, az emberi szem ilyen szempontból sokkal jobb "szerkezet". :)
"ma már pár százezres drónnal is fel lehet repülni az űrbe"
Ez érdekelne. Tudsz linket erről?
Nem semmi videó!
De ez nem kapható kereskedelmi forgalomban. :)
Szerintem meg igen, de ha nem sem telik el 1-2 év és már igen.
Egyébként biztos vagyok benne hogy kapható, mert nézd meg a drónok óta egy csomó videó van, hogy hamburger az űrben meg első sőr az űrben meg első legóemberke az űrben meg stb.
A légtér ennyire nem szabad préda. Biztos vannak ilyenek, de meglepődnék, ha legálisak lennének.
Na mindegy, nem vitázni akarok. A lényeg, hogy érdekes. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!