Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » SPSS-be hogyan tudom eldönteni...

SPSS-be hogyan tudom eldönteni, hogy most a descriptive statistics fület választom az adott feladatnál vagy a nonparametic test-et?

Figyelt kérdés
ha tudom, hogy melyikre kell kattintani akkor megtudom csinálni, de foggalmam sincs a feladat elején, hogy mikor melyiket alkalmazzam

2016. márc. 6. 02:47
 1/2 anonim ***** válasza:
66%

Hát ez a 2 dolog azért elég különböző :D. Biztos értesz te ehhez? Ugye a BGF-en tanulsz?

Én nem ismerem az SPSS-t, mást használok, azonban a desc. statistics egy leíró statisztikát csinál a minta alapján, azaz kiszámolja a mintaátlagot, szórást, boxplotot csinál, hisztrogramot stb.

Nem-paraméteres teszt pedig hipotézisvizsgálathoz kell általában, amikor a populáció nem követ egy ismert eloszlást - többek között. Akkor kell nemparaméteres próbákat csinálni, amikor a paramétereseket nem jogos használni.

De ha nem tudod eldöntni, hogy leíró statisztikát szeretnél csinálni vagy hipotézisvizsgálatot, akkor az ijesztő tájékozatlanságról árulkodik.

2016. márc. 6. 09:12
 2/2 A kérdező kommentje:
Most kezdtük az spss használatát és még elég "új" nekem :D
2016. márc. 6. 13:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!