Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mi gyorsabb a fénynél?

Mi gyorsabb a fénynél?

Figyelt kérdés
2010. ápr. 1. 16:22
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
Egy kicsit kiegészíteném a kollégákat azzal, ugye természetesen a vákuumbeli fénysebességről beszélünk, mert ezt a fontos tényezőt eddig nem láttam sehol megemlíteni.
2010. ápr. 3. 02:41
 22/43 anonim ***** válasza:

Arra a kérdésre, hogy mi korlátozza a fény sebességét, több válasz is esélyes lehet. A Maxwell egyenletekből is le lehet vezetni, de a kvantummechanikából is ki lehet indulni. Például a vákuumenergia lehet a megoldás, mint oly sok dologra is:

[link]

2010. ápr. 3. 07:45
 23/43 anonim ***** válasza:
Nos a fény sebességének a problémája igazán érdekes dolog. A fény bármennyire is hihetetlen bizonyos valószínűséggel gyorsabb és egyszersmint lassabb a fény vákuumbeli fénysebességénél. Azért mondjuk, hogy állandó a fény sebessége, mert ezek a a vlalószínűségek értéke abszóluértékben megegyezik, viszont előjelben különböznek. (A kvantuumelmélet megengedi a negatív valószínűség létezését is).
2010. ápr. 3. 12:18
 24/43 anonim válasza:
Hasmenés, Bolt, én
2010. ápr. 4. 14:43
 25/43 anonim ***** válasza:

VAN GYORSABB A FÉNYNÉL!!!

Etióp kisgyerek kajacsekkel!!!

2010. ápr. 4. 19:49
 26/43 anonim ***** válasza:
Kiestem a székből a nevetéstől.
2010. ápr. 4. 21:43
 27/43 anonim ***** válasza:
A távolhatást ki is felejtettem a dologból. Ez az egyetlen jelenség ami tényleg gyorsabb a fénynél, valamilyen általunk még nem ismert okból. Ez abból áll hogy két részecskét azonos kvantumállapotba hoznak. Ezek után bármi történik az egyik részecskével az a másikon is megmutatkozik. Méghozzá azonnal. Távolságtól függetlenül, ez két atom függvényében akár 2 galaxisnyi távolságból morse jelzésekre ad lehetőséget.:) így ebben az esetben az információ tényleg gyorsabb a fénynél. Sztem a következő lényeges Nobel díjat ennek a magyarázatáért adják.
2010. ápr. 5. 15:27
 28/43 anonim ***** válasza:
39%
Egy újabb jelenség amiben valami gyorsabb a fénynél de nem bír még információ értékkel sem: az árnyék. Igen az árnyék gyorsabb lehet a fénynél. Elképzelés: villanykörte, mögötte a kezünk. Ez árnyékot vet a falra. Arányossági törvényeknek megfelelően az árnyék sebessége a falon nagyobb lesz mint a kezemé. Egy majdnem fénysebességgel belőtt tárgy árnyéka akár 2-3x is gyorsabb lehet a fénynél. Persze itt igazából nincs semmi ami gyorsabban haladna, gyakorlatilag a hiányt látjuk haladni. Információ továbbításra alkalmatlan.
2010. ápr. 5. 15:33
 29/43 anonim ***** válasza:

Az, hogy két részecske közti kommunikáció/információcsere gyorsabb lehet a fénynél azt elfogadom, ezt kutatják, nem is vagyok túl jártas a témában, de hozzá kell tenni, hogy az nem terjedés. ha valami nem terjedés akkor értelmetlen a kérdésre ez a válasz, mert a foton az terjed, vákuumban pont fénysebességgel.

"Egy újabb jelenség amiben valami gyorsabb a fénynél de nem bír még információ értékkel sem: az árnyék." Ez egyszerűen nem igaz. Ez egyszerű geometria optikai kérdés, sőt még annál is egyszerűbb.

"Az árnyék egy megvilágított, át nem látszó test mögött a fény egyenes vonalú terjedése miatt keletkező fénymentes, sötét térrész." ha ezzel egyetértesz akkor láthatod, hogy a "hiány" is fénysebességgel halad.

"Arányossági törvényeknek megfelelően az árnyék sebessége a falon nagyobb lesz mint a kezemé." ezt a leírást megnézném. Bocs, de ez így hülyeség...

2010. ápr. 5. 18:40
 30/43 anonim ***** válasza:
A távolba hatás teljesen meg van magyarázva. Amit ez esetben 2 részecskének nevezünk, valójában egy részecske, ami egyszerre van 2 helyen. Jelenleg a technika nem elég fejlett, hogy pár 100 méternél messzebb lehessen távolítani egymástól ezeket a részecskéket. Ugyanis ez egy nagyon instabil állapot. Az ősrobbanás azon rövid szakaszában, amikor Quark-gluon plazmából állt, akkor minden részecske csatolva volt, tehát egy részecske volt az egész, de nagyon kicsi volt.
2010. ápr. 5. 22:13
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!