A savas-lúgos hatású ételeknek van tudományos alapja?
Van.
Pl. a kávé és nem tudom hogy maga az alkohol vagy csak bizonyos alkoholos italok stimulálják a G sejteket, amit gasztrint termelnek. A gasztrin pedig a fedősejteket stimulálja, ami gyomorsavat termel, így pedig savasabb lesz a gyomrod.
A kérdés nem a gyomorsavra vonatkozott.
És nincs tudományos alapja, az emberi szövetek ph-értéke nagyjából állandó, elsavasodás vagy lúgosodás nem létezik.
Én (1. válaszoló) visszakérdeznék, hogy akkor mi a fene az a savas-lúgos hatású étel?
E kapcsán így hírtelen a gyomorban a G sejtek ingerlésére tudok asszociálni, meg hogy az alkohol nagy mennyiségű vagy tartós fogyasztása laktacidózist okoz.
" Én (1. válaszoló) visszakérdeznék, hogy akkor mi a fene az a savas-lúgos hatású étel? "
Na pont ezért mondták, hogy nem olvasol elég áltudományt. A lúgosító étrend egy ilyen kb 10 éves agymenés, ami azt mondja, hogy a rossz ételek azért rosszak, mert savasak, ezáltal elsavasítják a szervezetet, míg a jó ételek ennek ellene hatnak. Igyál lúgosító vizet (tényleg árulnak ilyet!), egyél lúgosító ételt és persze vedd meg a könyvemet. A lúgos víz az valójában nyilván nem lúgos (az kéne még csak), és a lúgos ételek (leginkább zöldségek) sem értem hogy miért lúgosak és valaki megmérte-e a pH-jukat. Az egyik kedvencem az, hogy a cukor ugyebár savas, de a dinnye, ami tele van cukorral, az lúgos. He?
De azóta vannak már fejlettebb áltudományok, most aktuálisan nem is tudom, hogy mitől kell rettegni, mindentől ami nem kőkorszki, vagy amiben glutén van (vagy az ugyanaz?), passz. Majd a kérdésekből úgyis kiderül.
"Dr. Robert O. Young az elsők között foglalkozott az élő vérsejtek vizsgálatával"
Már az első mondat hazugság...
"Felfedezte, hogy az életesszencia szinte kizárólag a növényekből származik, és hogy a testben levő összes sejtnek szüksége van a zöld növényekből származó fényre."
Ez az a mondat (még az első bekezdésben) ameddig hajlandó voltam olvasni ezt a szemetet.
Megerősítem kedves kérdező, hogy ez egy baromság!
Ha kamu az egész, akkor azokat akik ezt hirdetik meg kéne büntetni, ha nem tudják tudományosan alátámasztani.
Mert akkor ez gyakorlatilag csalás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!