Miért nem ráz meg az áram?
Figyelt kérdés
Nem vagyok villamossági ember, kezdeném ezzel. Nem volt itthon fázisceruzám. Először óvatosan hozzáértem mindkét vezetékhez (földet kizártam)külön-külön, majd mind a kettőt meg is tudtam fogni. Nem rázott meg. Áram volt benne, kipróbáltam égővel. Így nem tudtam meg akkor melyik a fázis. Zokniban voltam, laminált parkettán. Nem kísérletezni akarok, csak nem értem a jelenséget...2016. febr. 12. 22:48
1/12 anonim válasza:
Egyszer volt a tévében egy fószer akit nem rázott meg az áram, két villára áramot vezetett és kezében fogva úgy sütötte meg a virslit. De ne nagyon vidd túlzásba, lehet hogy csak nagyon száraz volt a bőröd.
2/12 anonim válasza:
Nekem valami azt súgja, te leszel a következő Darwin-díjas..
4/12 anonim válasza:
a száraz bőr se valami jó vezető, a laminált parketta meg gyakorlatilag műanyag. így nincs áramkör és áramütés se.
csinálj próbalámpát az égőből, az egyik vezetéket kösd a földelésre, a másikkal keresd meg a fázist.
5/12 anonim válasza:
Hát én azt mondom hogy ne nagyon kísérletezgess áram alatt lévő dolgok fogdosásával nem kifejezetten egészséges dolog.... ha meg nincs fáziscerka akkor vagy hagyd a pi-csába vagy csinálj valami próbacuccot
6/12 A kérdező kommentje:
Bár konkrét válasz nincs, de ha megfogtam a fázist, nem földelt le a laminált parketta, ezért nem rázott meg?
2016. febr. 13. 10:56
7/12 anonim válasza:
Ez nem volt elég konkrét?
"a száraz bőr se valami jó vezető, a laminált parketta meg gyakorlatilag műanyag. így nincs áramkör és áramütés se."
Zokniban és laminált parkettán keresztül alulról szigetelve vagy.
Ha tényleg Darvin díjra pályázol meg úgy, hogy egy 50mm^2-es keresztmetszetű vezetékkel bokánál földeled magad. Az tuti megrázó élmény lesz.
8/12 anonim válasza:
szia! Ahoz hogy áramütés érjen a testeden végig kell folynia az áramnak. A te esetedben mivel egy szigetelőn álltál a laminált parkettán így nem záródott az áramkör ezért nem is folyt rajtad áram. ha mondjuk hozzáérsz a földhöz és nincs FI-relé a hálózatodban akkor megcsap az áram. Az áramkör egyébként azért a föld fele záródik mivel az erőművekben a 3 fárom fázisú szinkrongenerátorok csillagpontja le van földelve. szóval otthon a föld és 1 fázis között 230V feszültség van. Fázis fázis között viszont 400V
9/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, most már kezdem érteni. Mint írtam, nem vagyok villamos ember. Most akkor még azt válaszolja meg vki, hogy pl, hogyan ráz a kerítés, illetve a kilincs, ha belevezetik az áramot, mert ott is szigetelve van az ember, nem????
2016. febr. 13. 19:42
10/12 anonim válasza:
Ezen utóbbi kérdésből ítélve még nem kezded érteni. Az előzőekben ugyanis megmagyarázták, hogy a száraz zokni és a laminált parketta miatt nem érzel semmit. Vajon kell-e megkérdeznem, rávezetésként, hogy a kerítés mellett van-e laminált parketta talaj, illetve hogy a cipőben ugyanolyan száraz-e a láb?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!