Holnap 8.30 - kor a CERN kutatóintézet hadronutkozteto kísérlete. Szerintetek mennyi az esélye hogy túléljuk az egyre erosodo utkoztetéseket? Az emberiség a tudomány álltal pusztítja el Onmagát?
Figyelt kérdés
2010. márc. 29. 14:40
11/28 anonim válasza:
figyelj.. ha tényleg az lesz, amit a rémhírek mondanak, ugyis olyan gyorsan történik, hogy nem fogod fel, és nem fogod sajnálni.
12/28 anonim válasza:
"Szerintetek mennyi az esélye hogy túléljuk az egyre erosodo utkoztetéseket?"
100% Szerinted az ott dolgozók, akik azért mégiscsak ennek a kérdésnek a szakemberei, elvégeznék a kísérletet, ha csak a legparányibb gyanújuk lenne rá, hjogy veszélyes? Nyilván nem emósok, nem akarnak meghalni.
13/28 anonim válasza:
Akiket a mohóság vezérli, azok olyan emberek akik kitalálnak ilyen félelemkeltő baromságokat, hogy aztán pénzt csináljanak az emberek hiszékenységéből.
14/28 anonim válasza:
Kutatóként el tudom neked mondani, hogy a világ számos pontján végeznek különféle kísérleteket tudósok. Az LHC csak egy a számtalan ilyen közül, de mivel te is csak a bulvárhírekböl tájékozódtál róla, a kérdésedböl látszik, hogy felültél egy szenzációhajhász újságírónak. Javaslom, hogy inkább olvass utána magad az LHC müködésének, és kis utánajárással magad is rájöhetsz, hogy ebben semmi veszélyes nincs, viszont remekül lehet vele a tudatlan embereket ijesztgetni.
15/28 anonim válasza:
Ezek nagyon pici ütközések ahhoz képest, amik előfordulnak a természetben, az űrben nap mint nap, csak azokat nem tudják megvizsgálni. Ezért nem kell félni. Ezek egyszerű, apró kísérletezgetések, csak a média felfújja kicsit. A Cern már az 50-es évek óta létezik, ha eddig nem robbantották fel a világot, ezután sem kéne ettől félni:)
16/28 A kérdező kommentje:
Remélem a legjobbakat ! Meggyozni ugyan nem tudtok arról jó-e nekunk Istent játszani bár a tudománynak fejlodni kell bármi áron nincs megállás hatalmas pénzek vannak benne semmi nem számít. Szerintem viszon az a nem mindegy hogy a foldon kivul torténik vagy a fold belsejében egy ilyen ereju utkozés ami foldrengést,katasztrófákat idézhet elo. Biztos baromira megéri valakinek. De én csak egy kis laikus vagyok nem látom át az egészet. Vagy sikerul vagy nem megnyugtatni mindenesetre nem tudtatok nincs elég érv ami meggyozne arról hogy így helyes túlnovi magát már a nagy tudniakarásunk és a technika. De nincs megállj.... Korul kell csak nézni a sok kísérletezgetés a technika az orvostudomány fejlodése jobb lett nekunk? Hogyan élunk ? pusztítóan, egy bizonytalan világban és tehetetlenul a természet még ma is az Úr hatalmas eroivel szemben tehetetlenek vagyunk.
2010. márc. 30. 09:22
17/28 A kérdező kommentje:
Még egy valami ! Én ugyan laikus vagyok tudatlan nem értek a technikához de azok a tudosok akik tiltakoztak és bíróskodtak is ellene vajon azok mire alapoztak? Én nem hinném hogy oket is a pénz motiválta szerintem inkább a józan ész mondatta veluk hogy ezt már nem tehetik de mivel sok milliárdok benne vannak már nem tehetik meg hogy leállítassák mivel nem szól semmi másról csak a pénzrol. Még azért feltenném a nagy kérdést : Mit várnak ettol miért lesz jobb nekunk? Nem nyomorgunk majd, nem lesznek háborúk és oldoklések biztonságban élhetunk mejd, lesznek tán új munkahelyek, nem lesz éhínség, járvány boldogok lesznek az emberek? Nem hinném.... Pedig mégcsak most jon a neheze.... Már lassan nem az állatoktól a természettol hanem magától az emberektol kell félni.
2010. márc. 30. 09:37
18/28 anonim válasza:
Jéééé elmúlt az ominózus időpont és élünk ....hurrááááá :DDDD
maci
19/28 A kérdező kommentje:
Macikám nem mára gondoltam ez ma csak a nyitánya a sorozatnak ennél márcsak erosebb utkozéseket fognak végrehajtani meg akarják 90%-ban kozelíteni az osrobbanáskori utkozést. A mostani 7 Tev mégcsak kismiska ahhoz ezzel 18-24 hónapig mukodtetik majd erosítik. Ez a folyamat kezdete 40 évnyi fejlesztés és kutatás után. Hurrázni én csak akkor hurráznék ha már végre valaki megnyugtatna és elhitetné velem hogy ez kell nekunk. Egyébkédnt 9-11-ig írták amúgy is hamar volt a hurrá... Honnan tudod hogy a világ másik végébe a kísérlet kovetkezményeként nem éppen tobb ezer embel hal meg ismét a foldrengés, katasztrófa kovetkeztébe. Na azoknak hurrázz ! Nem verték azt se nagy dobra és nem volt felelos azért sem mikor a kisérletezgetések folytán tobb ezreket vitt el a cunami. Ja igaz az nekunk nem fájt csak azoknak akik átélték akik árván maradtak vagy egy életre nyomorékan.
2010. márc. 30. 10:58
20/28 anonim válasza:
Szerintem ez egyáltalán nem veszélyes, a Föld légkörén belül ennél is nagyobb részecskeütközések zajlanak, csak azokat nem vizsgálják kísérleti körülmények között.
Élőben követhető energia-növekedés; az első cél a 3500 GeV
Magyar Cern-blog:
Cern élő webstream:
Cern a Twitteren:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!