Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Holnap 8.30 - kor a CERN...

Holnap 8.30 - kor a CERN kutatóintézet hadronutkozteto kísérlete. Szerintetek mennyi az esélye hogy túléljuk az egyre erosodo utkoztetéseket? Az emberiség a tudomány álltal pusztítja el Onmagát?

Figyelt kérdés
2010. márc. 29. 14:40
1 2 3
 1/28 A kérdező kommentje:
Érdemes utánnaolvasni ! Bennem félelmet kelt !!!! Hova vezet mindez ? Súrolják a tudomány határait melynek kovetkeztében fekete lyuk, mindent elnyelo vákumbuborékok keletkezhetnek. Szerintem fogalmunk sincs mik lesznek a kovetkezményei ! Az emberi mohósság határtalan mind elpusztulunk végettuk !!!!!
2010. márc. 29. 14:47
 2/28 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a tesóm ott dolgozik, ne parázz, az egész nem olyan misztikus, mint amilyennek látszik. Nem fog történni semmi!
2010. márc. 29. 14:49
 3/28 anonim ***** válasza:
Ezt a világvége mániát már egyszer elsütötték, akkor sem volt semmi. Keletkeznek fekete lyukak a másodperc ezred részei alatt.
2010. márc. 29. 14:54
 4/28 anonim ***** válasza:
100%

A tudomány határait súrolják...xD Szegény görögök, rómaiak, Newton, Galilei, Einstein is ezt gondolták.

A fekete lyukakról meg szerintem te olvass, nem ilyen kis atomoktól keletkeznek azok...

2010. márc. 29. 15:18
 5/28 A kérdező kommentje:
A tesód ott dolgozik ? És Ok nem tartanak attól hogy valami visszafordíthatatlan dolog fog bekovetkezni a kísérlet sorám amivel Ok se számoltak illetve hogy az egyre eroteljesebb utkozések során katasztrófát, foldrengéseket idéznek elo ? Vagy a tudomány érdekében mindent egy lapra tesznek fel ? Nem tudom én laikus vagyok de úgy hiszem akik tiltakoznak ellene azok is csak alapoznak valamire és nálam tutira okosabbak. Bennem bizony félelmet kelt a mohósságuk én csak azt érzem nagy pénzek vannak ebbe az egészbe és nagyot akarnak durrantani de ha a viszájára sul el nincs visszaút.........
2010. márc. 29. 15:21
 6/28 anonim ***** válasza:
100%
És? Legalább boldogan halsz meg abban a tudatban, hogy neked volt igazad.
2010. márc. 29. 15:43
 7/28 anonim ***** válasza:
100%

Azért világvégét ne kiáltsunk. Széles univerzumunkban elég sok hatalmas és zord csillag, fekete lyuk és egyéb égitestnek sem éppen definiálható képződmény van. Mégis jól elférnek egymás mellett.

Ha keletkezik egy hatalmas, mindent magába szippantó fekete lyuk az ütköztetés hatására, akkor is mi lesz? Semmi. Történt valami abszolút jelentéktelen, talán nem is definiálható dolog az univerzum történetében.

2010. márc. 29. 16:03
 8/28 anonim ***** válasza:
100%
Nézd, azok, akik a világon legjobban értenek ehhez a dologhoz, azoknak kb 80 %-uk ott van az LHC-nál. Ha valakik, ők biztos tudnák, hogy reális veszélyt jelentene a kísérlet. Ha pedig mohóságból csinálnák, akkor pedig nem kockáztatnának. Nem megveszekedett őrült tudósok vannak ott, mint a mesékben, akik halálsugarat fejlesztenek, és démonian kacagnak a villámfényben, hanem a világ legfelvilágosultabb elméinek színe-java. Pontosan azért csinálják hogy új ismeretek segítségével előrébb mozdítsák a világot, tisztább energiát, nagy teljesítményű számítógépeket alkothatnak azon ismeretek birtokában, amikhez ebben a kísérletben jutnak.
2010. márc. 29. 16:04
 9/28 anonim ***** válasza:
Ha meg is halunk emiatt, az olyan gyorsan következik be, hogy nem észlelünk belőle semmit. Kár ezen pörögni.
2010. márc. 29. 16:49
 10/28 anonim ***** válasza:
100%
Az ütköző protonok energiája akkora mint egy repülő szúnyogé. Egy protonhoz mérten tényleg óriási energia, de mi azért nagyobb nagyságrendekben gondolkodunk. Egy szúnyog pedig túl sok visszafordíthatatlan dolgot nem szokott okozni
2010. márc. 29. 16:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!