Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Ez az örökmozgó - áramfejleszt...

Ez az örökmozgó - áramfejlesztő működhet?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Az alábbiakban belinkelt örökmozgó működhet? A végén megmutatják szétszedve is.

[link]

2016. jan. 24. 18:37
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:

Ki Vajda János?

Kitűnő tanuló volt mindig. Villamosmérnök szakon végzett. A Magyar Honvédségnél dolgozott radarmérnökként. Ott végzett radarokkal ide vonatkozó kísérleteket. Nyugdíjas éveiben a szóban forgó dolgozatot ő írta, valamint a szabadalmi hivatalhoz adott be találmányt, amit "véletlenül" elveszítettek. Ezért úgy döntött hogy az érdeklődőkkel ismertet minden részletet. Találmányára volt jelentkező üzletember Kanadából, de elmondása szerint az összeget kevesellette. Néhány éve elhunyt, 80 éves körül volt.

2016. jan. 30. 13:01
 32/34 anonim ***** válasza:

Tehát semelyik tudományosan elfogadott médium nem írt róla?

G.

2016. jan. 30. 13:21
 33/34 anonim ***** válasza:
60%

Hirtelen ezeket találtam:

Holics László: Fzika 2 (1992)

A foton energiája E=hν ahol ν a frekvencia

Babák György: Alkalmazott fizika (2011)

Az elektromágneses hullámok kvantumokban keletkeznek, nyelődnek el, és általában kvantumokban észlelhetők. Az elektromágneses hullámok kvantuma a foton. Egy foton energiája: E=hν ,h a Planck-állandó (6,63∙10-34 Js), ν: frekvencia

A Bakonyi Gábor-Tasnádi Péterné: Fizikai képletgyűjteményben (1993) szintén így van.

Azt meg külön szeretem, mikor arra hivatkoznak, hogy "elveszett a szabadalom" meg "kevés volt amennyit ígértek", a kedvencem pedig a "nem akartam eladni, hogy Magyarországon legyen belőle haszon, de az állam nem akart beruházni rá".

2016. jan. 30. 13:26
 34/34 anonim ***** válasza:
60%

Meg számoljunk már utána. Például egy 30 MHz-es frekvenciájú hullámnál.

Ha E=hν, akkor E=6,63e-34 Js *30e6 s^-1 = 1,989e-26

J.

Ha E^2=(h^2)ν, akkor E= (((6,63e-34 Js)^2)*30e6 s^-1)^(1/2)= 3,63e-30 J(s)^1/2, ami nem csak kisebb, de még a mértékegység sem jön ki nekem.

2016. jan. 30. 15:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!