Ez az örökmozgó működik?
Nem lézezik igazi örökmozgó a súrlódásból adódóan. Viszont sokáig "mozoghat" újbóli energiabefektetés nélkül.
Remélem tudtam segíteni
Egy energia az nem lehet valaminek a súlya.
Másrészt mit értesz az alatt, hogy működik? Szerintem ez még örökké járni nem fog, nem hogy örökké hajtani egy generátort. Amúgy egy videó erejéig látod a videón, hogy működik és jól néz ki. Tehát bizonyos értelemben működik.
> „De, mert a súlyt vonzza a gravitáció és az X Newton energia. vagy erő ahhoz EN kell.”
Jaja. Ahogy mondod. De akkor az miért nem jó örökmozgó, hogy két fakockát egymásra raksz, mert akkor a gravitációs kölcsönhatás révén a felső kocka tömegét vonzza a Föld tömege, így az alsó kockára a felső kocka valahány newton erővel hat (ez a súlya). Illetve ahhoz, hogy a felső kockát az alsóra tedd, kell egy bizonyos energia, amit a kocka helyzeti energiájához adsz. A logikád alapján ezzel sincsen baj.
> „De most mit írtál? Működik? Nem?”
És te? Te most mit írtál? Kérdeztem valamit én is: mit értesz az alatt, hogy működik? A kockatorony működik? Vagy nem tudod kifejteni, amit mondani akarsz? Ez utóbbi esetben sajnos nem tudok segíteni, én is legalább 8 évig tanultam általánosban, hogy hogyan kell leírni, mit akarok. Gondolom, nincs kedved 8 évig velem csetelni.
> "Szerinted"?
Szerintem előbb-utóbb meg fog állni, de ebben nem vagyok biztos, mert a Tejútrendszer is mióta megy már valamerre, és nem úgy néz ki, mintha meg akarna állni. De abban biztos vagyok, hogy ezzel a világ energiagondjait nem fogod megoldani. Meg abban is, hogy tök jól néz ki ez a szerkezet ezen a videón, és hogy volt vele munka, mire elkészült.
> „Értesz hozzá?”
Egy kicsit. Legalábbis van valami fogalmam arról, hogy mi a különbség az erő és az energia között.
> „Értesz az örökmozgókhoz?”
Erre úgy tudnék jól válaszolni, ha értenél a logikához és halmazelmélethez. (Ugye az üres halmaz elemeivel kapcsolatos állítások igazságértékéről vagy egy szép, igaz állítás.)
> „Tehát, ha a gömb forog forgatja a rudat azt 1 generátorra téve jön az ingyen energia?”
Nem. (De már körülbelül harmadjára írom le.) Egyrészt azért nem, mert ez a szerkezet csak a saját súrlódási veszteségeire van méretezve, amint rákötsz egy generátort, az lefékezi (próbáld ki, milyen hajtani a biciklit, ha be van kapcsolva a dinamó, és ha nincsen). Másrészt, hogy a gömb súlya nyomja az alátámasztást, az nem jelenti azt, hogy a gömb helyzeti energiája át is alakul forgási energiává. (Mint ahogy az egyik fakocka is nyomja a másikat az én példámban, mégsem kezd el forogni egyik sem.)
"Így hogyan állna meg?"
Az a munka, amit a gravitáció végez, a súrlódás során hővé alakul és sugározódik ki a környezetbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!