A fénysebességet nem lehet átlépni, de mihez képest?

Aki meg nem tudja értelmesen elmagyarázni az ne tanítson.
Tök mindegy hogy mik vannak előtte a végén mindig 1el osztás történik tehát mi értelme van valamit 1 el elosztani?

"a végén mindig 1el osztás történik tehát mi értelme van valamit 1 el elosztani?"
Például, hogy a mértékegységek stimmeljenek?

A relativisztikus sebességösszeadás képlete:
|u+v|=\frac{|u|+|v|}{1+\frac{u}{c}\frac{v}{c}}
Az abszolútérték-jeleket per pillanat csak azért írtam ki, hogy világos legyen, mit hogyan kapunk.

"Aki meg nem tudja értelmesen elmagyarázni az ne tanítson."
Akinek pedig a 2+2=4-et magyarázni kell, az ne oktasson ki másokat arról, hogy hogyan kell magyarázni.
A relativisztikus sebességösszeadás képlete fel lett írva, a nevezőben a két sebesség szorzatát pedig le kell osztani c^2-tel. Ennyi.
Mi az, amit ezen nem lehet érteni?

Mivel én nem tanultam ilyet nem értettem hogy lehet a c több mint 1!
Mostmár értem hogy nálatok ebben a helyzetben a c= km/h vagy m/s tehát oda az kerül hogy 300 000 a négyzeten.
De én nem így számolok és le is írtam hogy A és B a sebesség c ben kifejezett törtje tehát már előtte átváltom a km/h t c hányadosba így azok nem lehetnek nagyobbak 1 nél és a végén elmarad ez a leosztás c^2 tel . A km/h ra visszaváltást utána végzem el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!