Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Ha valaki szerelmes, miért...

Ha valaki szerelmes, miért étvágytalan?

Figyelt kérdés
2015. okt. 6. 13:07
 1/8 Wadmalac ***** válasza:
100%

Hormonálisan felfokozott érzelmi állapot. Nem csak a szerelem lehet emiatt hatással az étvágyra. Idegesség, mély depresszió, szomorúság, szorongás...

Ezek mind megborítják a szervezet normál működését.

2015. okt. 6. 13:11
 2/8 Wadmalac ***** válasza:
A pontos biológiai háttérhez viszont már szakértő kéne, van itt az oldalon biológus, gondolom előbb-utóbb idetalál. :)
2015. okt. 6. 13:53
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Bár nem én vagyok a biológus, de szerintem olyasmi lehet, mint betegség idején. Máshova kell az energia. Betegség esetén a regenerálódásra használjuk fel, nem mehet el az emésztésre (ami egyrészt energiát ad, ugyanakkor nagyon is sokat használ el). Mondjuk.. az emberek ezt már nem nagyon érzik, de egy állat ma is elbújik, nem eszik, hanem gyógyul ha beteg. Hogy pontosan mi viszi el a szervezet figyelmét az emésztőszervektől arra most már én is kíváncsi vagyok :)
2015. okt. 6. 15:06
 4/8 A kérdező kommentje:
Biztos valami kémiai dolog. A sírásról pl. azt hallottam, hogy amikor az ember bánatos, vagy éppen nagyon boldog, bizonyos kémiai vegyületek szabadulnak fel ami nem hasznos a szervezetnek, és a sírás amolyan öntisztulás. Épp ezért különbség van a lelki eredetű sírás, és aközött, amikor azért könnyezel, mert valami bele ment a szemedbe. Persze ettől még mindig nem tudni, hogy mi köze az emésztéshez, de az eddigi válaszok nagyon érdekesek, köszönöm.
2015. okt. 6. 18:18
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Közel három éve találtam ezt a videót, már nem emlékszem pontosan a tartalmára, de a szerelem biokémiájáról szól, így mindenképp érdekes:

https://www.youtube.com/watch?v=KF7fpncy9ck

Talán a konkrét kérdésedre is választ ad. :)

2015. okt. 6. 23:21
 6/8 A kérdező kommentje:
5# Berta Wooster nagyon nagyon köszönöm, nem is hiszed mennyit segített. Csüngök a doktornő szavain, és olyan dolgokra is választ ad, ami nem konkrétan kötődik a kérdésemhez. A legjobbkor :-)
2015. okt. 16. 11:22
 7/8 anonim ***** válasza:

Igazán szívesen. :)

Nekem is pont jókor jött anno a feldolgozáshoz. Mert mint a "közmondás" is tartja: Aki másba beleesik, magának ás vermet. :D

Előkerestem neked most egy cikket is:

[link]

2015. okt. 17. 20:28
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszi, ez is nagyon jól jött kiegészítésként.
2015. okt. 18. 11:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!